הדף בשיפוצים! עמך הסליחה

בהכנה הקלאסית של פירה, הידוע גם כמחית תפוחי אדמה, מוסיפים הרבה חמאה וחלב או שמנת על מנת לקבל מרקם קרמי ואוורירי. אם לא נוסיף מרכיב שומני, המרקם של הפירה עלול להיות קשה מדי. אך השמנים המוכרים לבישול הטבעוני אינם מתאימים במקרה זה: שמן זית יוצר פירה בניחוח ים תיכוני מובהק, גם שמן קוקוס לא תמיד מתאים בטעמו, ומרגרינה? זה ממש לא בריא. פירה טבעוני

הפתרון הוא להשתמש בשמנת סויה. אני מעדיפה תמיד להכין לבד ובקלות שמנת סויה ולא לקנות את המוצר המוכן. ההכנה פשוטה: בכלי צר ועמוק מקציפים עם בלנדר מוט: 1/2 כוס חלב סויה, 1/4 כפית מלח ו-2 כפות שמן (זרעי ענבים, קנולה או כל שמן בעל טעם ניטרלי). מקציפים עד קבלת שמנת מעט סמיכה.

להכנת הפירה: מבשלים תפוחי-אדמה, מועכים אותם ומוסיפים את השמנת תוך כדי טריפה במזלג או מטרפה על מנת לאוורר את המחית ולתת לה מרקם קרמי ולא יציקתי.

זכרי, שמרית, שאסור להכין פירה במעבד מזון. מעבד המזון יוצר דבק תפוחי אדמה שרחוק מפירה אוורירי ומפנק שנות אור. מועכים בכלי ייעודי למעיכת תפוחי אדמה (מכונה לעתים "ממעך") או בעזרת מזלג.

מי שבכל זאת מעוניין לקנות שמנת סויה מוכנה, יכול לבחור מבין השמנת של אלפרו (5% שומן), ואלסויה (16%)  או טופוטי (18%), שנמכרות הן בחנויות טבע והן בסופרמרקטים רבים.

רוצה לשאול את גלי? שלח/י אימייל ל bishulbari@gmail.com

גלי לופו אלטרץ - מתכונאית ומורה לבישול בריא
http://cookingcoach.co.il/
0528-924766