הדף בשיפוצים! עמך הסליחה

לטייל בלי להתעלל

צמחונות וטבעונות בחו"ל: מדריך למטייל

לטוס צמחוני

כל חברות התעופה הישראליות מציעות אפשרות למנה צמחונית בטיסות הבינלאומיות. באל-על, סאן דור וישראייר יש אפשרות להזמין מנה טבעונית, המסומנת לרוב באותיות VGML. בחלק מחברות התעופה יש אפשרויות נוספות לארוחות מן הצומח, כמו ארוחה אוריינטלית או צלחת פירות. באתר Happy Cow אפשר למצוא מידע מפורט על ההיצע הצמחוני של חברות תעופה בינלאומיות. את הארוחה כדאי להזמין דרך סוכנות הנסיעות או חברות התעופה עם הזמנת כרטיס הטיסה, ולוודא יום-יומיים לפני הטיסה שהזמנתכם אכן מעודכנת במערכת. חברות תעופה רבות מוחרמות על-ידי התנועה לזכויות בעלי-חיים בשל מעורבותן בהובלת בעלי-חיים לניסויים. באתר האגודה הבריטית נגד ניסויים בבעלי-חיים ניתן למצוא רשימה של חברות המחויבות שלא להטיס בעלי-חיים לניסויים, וביניהן גם חברת אל-על הישראלית, שבעקבות מאבק ציבורי ממושך הסכימה גם היא להתחייב לכך.
תמונה: Thomas Lu
תמונה: Thomas Lu 

לאכול בחוץ

לטייל בלי להתעלל היצע המנות מן הצומח במסעדות ובדוכני רחוב משתנה מאוד מעיר לעיר וממדינה למדינה. אם בחרתם את היעד גם מסיבות קולניריות או אם במקרה התמזל מזלכם, תוכלו למצוא את עצמכם במקומות שבהם ההיצע לצמחונים נרחב מאוד (כגון לונדון או ברלין). Happy Cow הוא אחד ממאגרי המידע המוצלחים ברשת שנושאם מסעדות טבעוניות, צמחוניות וידידותיות לצמחונים, וכן בתי טבע וחנויות למזון בריאות ברחבי העולם. האתר מאפשר לגולשים לדרג את המקומות ולכתוב המלצות, וכך תוכלו לעשות בחירה מושכלת ולקבל טיפים לגבי מנות מוצלחות במיוחד. אפליקציית האייפון של האתר, VegOut, ניתנת להורדה בעלות של 2.99$. אתרים נוספים בסגנון זה תוכלו למצוא כאן.

בעת ההזמנה תוכלו להיעזר ברשימת הביטויים השימושיים לצמחונים ולטבעונים בעשרות שפות המופיעה באתר האינטרנט של IVU, איגוד הצמחונים הבינלאומי, או לרכוש את הספרון Vegan Passport המכיל ביטויים רלוונטיים ב-73 שפות. בעלי האייפון מביניכם יוכלו להיעזר גם באפליקצייה veggie passport, המתרגמת מגוון ביטויים הקשורים לצמחונות ל-33 שפות.
  • ציוד טיולים טבעוני - מוזמנים לעיין בטבלאות מפורטות של ציוד טיולים ללא רכיבים מהחי (נעליים, שקי שינה, אולרים...) במגוון רשתות וחנויות למטיילים (שימו לב ללחוץ על הלשוניות בתחתית המסמך!).

להכין לבד

אם אתם רוצים לחסוך בהוצאות, או במקרה שהגעתם ליעד שבו מגוון האפשרויות לארוחה בחוץ אינו מזהיר, תוכלו תמיד להיעזר בשירותיהם האדיבים של השווקים והסופרמקרטים. בשווקים אפשר בדרך-כלל למצוא מגוון רחב של חומרי גלם לבישול צמחוני. אם ניחנתם בהרפתקנות קולינרית, תוכלו להכיר דרכם גם מאכלים מקומיים חדשים ומעניינים. קחו בחשבון שלצד היתרונות שבשווקים, במהלך השיטוט בהם אתם עלולים להיתקל במראות לא נעימים של בעלי-חיים מתים וחלקיהם.

לצורך הביקור בסופרמקט, כדאי להצטייד במילון כיס שיאפשר לכם לבדוק את רשימת המרכיבים במוצרים השונים. תוכלו להכין מראש תרגום לשפת המקום של מרכיבים שאינכם מעוניינים למצוא באוכל שלכם. לנסיעות ארוכות ולטיולים במקומות נידחים יותר, כדאי תמיד להצטייד במזון הנשמר היטב כמו פירות יבשים, אגוזים וקרקרים מדגנים מלאים.

חברים ברשת

אפשרות נחמדה נוספת לחקור מקום מפרספקטיבה צמחונית היא לקרוא בבלוגים על חוויותיהם של מטיילים צמחונים שכבר ביקרו במקום. אחד הבלוגים המוצלחים הוא זה של Vegan Backpacker, ובו מגוון פוסטים על עשרות ערים ברחבי העולם. אפשר ליצור קשר עם צמחונים וטבעונים מקומיים, וכדי לאתרם ניתן להיעזר בקהילות כגון Vegan Around The World Network או Vegan Meetup Groups. באתר CouchSurfing, המשדך בין מטיילים לבין חבר'ה שמוכנים להלין אותם בביתם ללא תשלום, פועלת קבוצת צמחונים וטבעונים גדולה, ולצדה גם כמה תת-קבוצות כמו צמחונים בלונדון, שיקלו עליכם למצוא מארחים בעלי אורח חיים דומה או סתם מישהו לשבת איתו לקפה הפוך על חלב סויה. תוכלו גם לפרסם שאלות בעמוד הקבוצה, מה שיעזור לכם לקבל טיפים מיודעי דבר.