ננוצ'קה
בר-מסעדה טבעוני בסגנון גרוזיני
* המסעדה נסגרה *
ננוצ'קה היתה מסעדה גרוזינית מפורסמת ואחד מעמודי התווך של התרבות התל אביבית. בפברואר 2014 הפכה המסעדה לטבעונית כמעט בבת אחת והציעה מנות מיוחדות שמשלבות טבעונות במטבח הגרוזיני העשיר. המסעדה מתגאה בבר שמח ושוקק. בנוסף, ניתן היה לערוך במקום אירועים פרטיים (בחדר נפרד המכיל 60 מקומות ישיבה) ואף לארח בו חתונה טבעונית.
מנהלת המקום, ננה שרייר, צמחונית אדוקה מגיל 12, נקטה צעד אמיץ בהפיכת המסעדה לטבעונית, והצליחה להראות שטבעונות היא בחירה טעימה וכיפית, שיכולה בקלות להשתלב בחיי הלילה הסוערים של העיר הלבנה. המקום מתאפיין בשיק ותעוזה - על המפיות כתובים שירי אהבה ואף שולחן לא דומה למשנהו.
התפריט מגוון ומושקע. בין המנות הראשונות מוגשים באדריג'אני (גלילות חצילים במילוי אגוזים ועשבי תיבול), פיצוחי ארטישוק (ארטישוק עטוף בשמן זית ומלח אטלנטי), פחאלי (אנטיפסטי הכולל 7 סלטים גרוזיניים - המנה הנמכרת ביותר במסעדה), מרק חמציצים ועוד. העיקריות כוללות, בין היתר, חינקאלי פטריות (כיסוני בצק ממולאים בפטריות פורצ'יני, שיטאקי ועוד), חינקאלי תרד ואגוזים, לוביאני (מאפה במילוי שעועית אדומה ותבלינים גרוזיניים), קאטלטי (קציצות טופו ברוטב חריימה), פילאף של אורז, עדשים וירקות שורש, בורגר טבעוני וכמה סוגי ממולאים. באגף הקינוחים מככבים ממתק גרוזיני עממי בשם צ'ורצ'חלה (אגוזים בציפוי רפרפת ענבים), וכן טראפלס שוקולד, מוס שוקולד, שטרודל תפוחים ופרפה חלבה.
המחירים לא זולים, בסביבות 100-150 ש"ח לסועד, אך האוכל והאווירה בהחלט שווים כל שקל.
*התמונות לקוחות מעמוד הפייסבוק של המסעדה.