שוק המעדנים מן הצומח
מעדנים טבעוניים מתוקים ומפנקים
המתוקים של אלפרו - שוקולד, וניל, לוטוס
המעדנים של 'אלפרו סויה' משווקים בארבעה טעמים: שוקולד, וניל, שוקולד בלגי (כהה) ועוגיות לוטוס (קרמל). המעדנים מכילים 1.7% שומן והם עמידים, אך מומלץ מאוד לאכול אותם לאחר קירור - המלצה זו תקפה גם ליתר המעדנים המוצגים כאן.
המעדנים נמכרים במארזים של ארבעה מעדנים של 125 גרם ליחידה והם מכילים חלבון צמחי, אומגה 3, ומועשרים בוויטמינים B2 ו-B12. המעדן המומלץ ביותר הוא בטעם שוקולד בלגי העשיר בטעמו. גם מעדן השוקולד והלוטוס מומלצים, בעוד שלמעדן הווניל יש טעם לוואי חזק.
תנובה - מעדני סויה בטעם שוקולד ופירות
תנובה משווקת מעדני סויה בטעם שוקולד, שנמכרים ברשתות השיווק הגדולות, וכן מעדני יוגורט טבעוניים בטעם אפרסק, תות ובטעם טבעי.
לסקירה מפורטת של מעדני היוגורט
שטראוס - דני טבעוני
שטראוס השיקה בתחילת 2015 גרסה טבעונית של מעדן השוקולד הוותיק "דני".
שימו לב - המוצר עדיין משווק גם בגרסה המכילה חלב פרה, ולכן צריך לחפש את הכיתוב "פרווה" על האריזה.
VALSOIA
מעדנים על בסיס סויה טבעית של המותג האיטלקי VALSOIA נמכרים בטעם שוקולד או וניל. למעדנים טעם עשיר ומרקמם קרמי ועדין.
המלצה שלנו: המעדן בטעם שוקולד – מעדן! נמכרים ברשתות השיווק ובבתי הטבע.
green
תחת מותג הסויה green, המשווק ברשתות "שופרסל" ו"אורגניק מרקט", נמכרים גם מעדני סויה עמידים. המעדנים נמכרים בזוגות, בטעם שוקולד או וניל.
לא רק סויה – מעדני אורז ושיבולת שועל
מעדן אורז מלא אורגני של כפרי בריא (משק ויילר), תחת השם 'מאמאלא' משווק בטעמי חרובים, פירות יער וג'ינג'ר-קינמון. המעדן משווק בחלק מחנויות הטבע בגביע של 170 מ"ל. הטעמים המומלצים יותר הם פירות יער וג'ינג'ר קינמון.
חברת Vitariz משווקת מעדן על בסיס אורז בטעם קקאו.
בבתי הטבע ניתן להשיג מותגים נוספים של מעדנים על בסיס סויה, אורז ואף שיבולת שועל.
ב"ניצת הדובדבן" למשל ניתן להשיג מעדני אורז של חברת The Bridge.
ניתן להשיג גם מעדנים על בסיס שיבולת שועל בטעם שוקו או וניל, של חברת Bio Avena.
עשו זאת בעצמכם
דרך ביתית וזולה להכין מעדן סויה היא להשתמש בפודינג בטעם וניל (או תות) של גלעם (1.75 שקלים), המבוסס בעיקר על קורנפלור ותמציות. מכינים את המעדן על-פי ההוראות שעל האריזה, אלא שבמקום חלב, מוסיפים חלב סויה.