הדף בשיפוצים! עמך הסליחה

שמנת צמחית לבישול

שמנת סויה או אורז של אלפרו

חברת אלפרו הבלגית, המתמחה במוצרי סויה, משווקת גם שמנת לבישול על בסיס סויה הנמכרת ברוב רשתות המזון. בניגוד לסוגים אחרים של שמנת מהצומח ומהחי, שמכילים אחוזי שומן גבוהים למדי (40-15%) וכמות קלוריות גבוהה בהתאם לכך (400-150 קלוריות ל-100 גרם), שמנת הסויה של אלפרו מכילה 4.6 גרם שומן ו-65 קלוריות בלבד ל-100 מ"ל. כמו כן, כמות השומן הרווי ל-100 מ"ל בשמנת של אלפרו היא 1.6 גרם, בעוד ששמנת מן החי מכילה בין 9 ל-25 גרם שומן רווי ל-100 גרם (בערך מחצית מכמות השומן הכוללת). המוצר של אלפרו מומלץ אפוא מבחינה בריאותית, יחסית לשמנת מסוגים אחרים.

השמנת לבישול של אלפרו משתלבת היטב במתכונים מוקרמים. לדוגמה: פנה עם אספרגוס יין ושמנת; מרק פטריות; ופאי פלפלים ושמנת.

בנוסף לשמנת הסויה, אלפרו משווקת גם שמנת על בסיס אורז, המיועדת אף היא לרטבים ותבשילים מוקרמים. שיעור השומן בה מעט גבוה יותר (7.9 גרם ל-100 גרם), אך עדיין נמוך בהשוואה לשמנת מהחי.

שמנת אורז של אלפרו שמנת סויה של אלפרו שמנת סויה של ואלסויה

שמנת צמחית לבישול של Valsoia

בין מוצרי הסויה של חברת 'ולסויה' האיטלקית, אותם משווקת חברת 'סידס' בארץ, ניתן למצוא את השמנת הצמחית לבישול, בעלת טעם ומרקם עשירים. בדומה לשמנת לבישול של אלפרו, גם השמנת הזו משתלבת במתכונים מוקרמים וכן מתאימה לאפייה. מאחר ששיעור השומן בה גבוה יותר (16%), היא מזכירה יותר שמנת מהחי במרקם ובטעם. שמנת צמחית לבישול

קצפת צמחית של השף הלבן

בסדרת 'השף הלבן' של 'תנובה', ניתן למצוא גם קצפת הצמחית. רשימת הרכיבים ג'אנקית למדי, ולכן לא כדאי לצרוך אותה לעתים קרובות. כפי שרשום על האריזה, טעם הקצפת לבדה מעודן מאוד, אך ניתן להוסיף לה מגוון תוספות כגון פודינג אינסטנט (בטעמים שונים), נס קפה, שוקולד או חמאת בוטנים כדי לקבל מוסים בטעמים שונים. על מנת לקבל קצפת, כל שצריך הוא להקציף את השמנת במיקסר.

הקצפת הצמחית מתאימה להכנת קרם לעוגות, ובקינוחים נוספים כמו טירמיסו.


מוצרים נוספים שכדאי להכיר

"טוב משמנת" של טופוטי היא גבינת סויה במרקם של גבינת שמנת, שמתאימה הן כממרח והן לשימוש בפשטידות ולהקרמת תבשילים.

כדאי גם להכיר את קרם הקוקוס שנמכר בפחיות או בקרטון, שהוא מצוין לרטבים. אפשר אף להשתמש בו להכנת קצפת צמחית (לא להתבלבל עם מי קוקוס - חפשו קרם המכיל 20% שומן לפחות), אחרי לפחות 24 שעות בקירור - הוראות הכנה בבלוג של נטלי הולדינג



ניסיתם את המוצר ואהבתם? ניסיתם ולא אהבתם? ספרו לנו בתגובות!
סקרה: כרם אביטל