הדף בשיפוצים! עמך הסליחה

"בישול טבעוני ישראלי"

ספר הבישול של גלי לופו אלטרץ

מזה זמן רב שאנחנו במערכת אתר הטבעונות הישראלי מעריכים ואוהבים את גלי לופו אלטרץ, מתכונאית ומנחת סדנאות בישול בריא. היא אפילו התארחה אצלנו לכמה מדורים לפני מספר שנים ועזרה לענות לשאלות נפוצות על בישול טבעוני. לכן שמחנו כשהיא יצאה בקמפיין מימון המונים מצליח לספר הבישול שלה, "בישול טבעוני ישראלי". שם הספר והתיאור שהוצמד לו "הספר שיעבוד הכי קשה במטבח שלכם" בהחלט הולמים את תוכנו: ספר עם שפע מתכונים בסגנון פשוט, נטול יומרות מוגזמות מלבד לקבל אוכל בריא, משביע וטעים שמתאים לכל המשפחה. הספר כולל כ-200 מתכונים מגוונים למדי, ביניהם:

  • מתכונים מבוססי ירקות - סביחונים (גלילות חציל), טיאן ירקות בציפוי פריך, סלט ניסואז בריא יותר;
  • מאפים  - פטאיר (מאפה ערבי), בורקס פילו במילוי פטריות בצל ועדשים, מאפה בצל וסומאק;
  • קציצות שונות על בסיס ירקות וקטניות, כולל גם שניצל מתירס ושעועית;
  • פשטידות, ביניהן פשטידת בצל על בסיס גרגרי חומוס (אולי המתכון הכי מבריק של גלי);
  • מנות עשירות בחלבון: צלי ירקות שורש וסייטן, עגבניות ממולאות, שעועית לבנה בטעם של היינץ;
  • מתכונים לעל האש (בכל זאת, בישול ישראלי): שיפודי פטריות ושיפודי סייטן ובצל, פלפלונים ממולאים בגבינת שקדים ואפילו בננות חרוכות עם שוקולד;
  • קינוחים: פנה קוטה מחלב קוקוס ופטל, סוגים שונים של מאפינס, עוגת קטיפה שחורה שהיא למעשה עוגת מיקרוגל, ועוד ועוד.

 אפשר לקבל דגימה מהספר בקובץ כאן

בישול טבעוני ישראלי - גלי לופו