הדף בשיפוצים! עמך הסליחה

הי קטיה, למרבה הפליאה התשובה היא: כן, יש מרנג טבעוני ומוצלח. אלא שהדרך אליו לא קלה. הקרדיט למתכון שייך כולו לגיא מוגרבי (מנהל קבוצתת "בישול טבעוני" בפייסבוק). 

מרנג טבעוני. צילום: Veganbaking.net
מרנג טבעוני. צילום: Veganbaking.net

ראשית, מכינים ג'לי פשתן:
1/2 כוס זרעי פשתן שלמים + 3 כוסות מים
מבשלים את הפשתן במים 20 דקות לפחות, עד שמסמיך מאוד. מסננים דרך מסננת דקה ודוחפים את הג'ל דרך המסננת, הוא לא יסכים בקלות אבל אתם לא תוותרו לו. 
בעזרת מרית אוספים את הג'לי המסונן לצנצנת שתאוחסן במקרר. ניתן להקפיא לשימוש עתידי.

חומרים למרנג:
100 גרם ג'לי פשתן
100 גרם סוכר (רצוי חצי סוכר וחצי אבקת סוכר)
קמצוץ קרם טרטר (אל תשאלו אותי על תחליפים, אולי אבקת אפייה יכולה לעבוד פה)

אופן ההכנה:
מקציפים את הג'לי עד שהוא הופך לתפוח ואוורירי (כן, זה ממש מקציף). 
מוסיפים את קרם הטרטר.
מוסיפים כף אחרי כף מהסוכר.
אחרי כמה דקות, אתם תראו שהקצף מתייצב ואז שוב נשבר, אך נעשה מבריק. 
מסדרים תבנית עם נייר אפייה, ויוצקים ערמות בעזרת כף. אופים בחום של 100 מעלות במשך כשלוש שעות. עדיף גם לכבות את התנור ולתת למרנגים להתקרר בתנור.

אופציה נוספת: מרנג מחלבון חומוס - למתכון

רוצה לשאול את גלי? שלח/י אימייל ל bishulbari@gmail.com


גלי לופו אלטרץ - מתכונאית ומורה לבישול בריא
http://cookingcoach.co.il
0528-924766