הדף בשיפוצים! עמך הסליחה

טבעל'ה

סניף כפר סבא
ויצמן 54, כפר סבא
077-2400088
שעות פתיחה: א'-ה' 07:00-21:00, ו' 07:00-15:00
סניף תל אביב
בוגרשוב 106 פינת קינג ג'ורג' 49, תל אביב -יפו
077-2400088
שעות פתיחה: א'-ה' 09:00-22:00, ו' 10:00-16:00
סניף ראשון לציון
רוטשילד 81, ראשון לציון
03-6770566
שעות פתיחה: א'-ה' 9:00-22:00, ו' 9:00-15:30

טבעונים חובבי מסעדות או פשוט אנשים שאוהבים לחיות - אם עוד לא שמעתם על הפנינה הידועה בשם טבעל'ה, כדאי מאוד שתקראו את זה. טבעל'ה התחילה כמסעדה קטנה בכפר-סבא, ולאור ההצלחה פתחה סניף נוסף בתל-אביב. היא הוקמה על טהרת המזון הבריא, בגישה שבריאות לא באה על חשבון טעם. טבעל'ה דואגת לנפץ את כל המיתוסים ולהוכיח לכולם שאוכל בריא יכול בהחלט להיות טעים, ולא- לא רק סלט.

לא תמצאו כאן מזונות מעובדים, מרכיבים מזיקים, חומרי טעם וריח או צבעי מאכל. כל המנות על מרכיביהן השונים הוכנו במסעדה עצמה, מחומרי גלם טבעיים ומשובחים אשר נבחרו בקפידה, וביניהם גם סופר-פודס כמו אסאי, קקאו, צ'יה וספירולינה. גם סוכר מעובד לא תפגשו בטבע'לה. כאן כל שייק מתקתק או קינוח מרענן מקבלים את טעמם בזכות ממתיקים טבעיים כמו סילאן (דבש תמרים) או מייפל. ראוי לציין גם את טכניקות הבישול במסעדה אשר לא כוללות טיגון כלל, ומאפשרות שמירה מרבית על הערכים התזונתיים של האוכל.

לאחרונה נפל בחלקי הכבוד לקבל הזמנה חמה מדור ברנדמן מסניף טבעל'ה תל אביב, לבוא ולטעום מה יש לטבעל'ה להציע בארוחת טעימות צבעונית. הגעתי מלווה בידידי אריק. את פנינו קיבל בחיוך דור שהבטיח לנו ארוחה בלתי נשכחת - הבטחה שקוימה ללא צל של ספק.

כריך טופו פטריות בטבעל'ה
כריך טופו מוקפץ ופטריות (צילום: טבעל'ה)

את מסע הטעמים פתחנו במרק כתום מלווה בתבשיל עדשים הודי, מנות פשוטות ונהדרות לימי חורף קרים. המרק הסמיך הורכב משילוב נהדר של ירקות כתומים – בטטה, דלעת וגזר - ותיבול מלוח-מתקתק מדויק. תבשיל העדשים מוגש על גבי אורז לבן בתוספת מוצלחת של עלי פטרוזיליה טריים - מנה חמה ומשביעה, מבושלת במידה הנכונה המעניקה לה מרקם כיפי. מנות מהסוג הזה מתחלפות מדי יום בטבעל'ה, וכדאי לשאול עליהן- לא תמיד הן יופיעו בתפריט.

לאחר מכן הגיעו לשולחן שני כריכים מגרים למראה: כריך שווארמה סייטן והמבורגר עדשים בלחמנייה. שתי המנות מבוססות על עיקרון פשוט ומוכר, אך מפתיעות בטעם מדהים בזכות רטבים ביתיים מיוחדים שנרקחו בטבעל'ה. נתחי הסייטן המתובלים מוגשים בליווי עגבנייה, בצל סגול, מלפפון חמוץ, פטרוזיליה, ורוטב נהדר של טחינת סלק ורדרדה. ההמבורגר המעולה עשוי עדשים מונבטות, מוגש גם הוא בליווי חסה, עגבנייה, בצל, מלפפון חמוץ, קטשופ הבית ובתוספת ממרח משגע של בצל קלוי. תפריט טבעל'ה מציע מנות כריכים נוספות כמו כריך טופו ופטריות ומנת הסביח, כולן במחירים נוחים למדי שנעים בין 19-25 ש"ח למנה קטנה, עד 28-33 ש"ח למנה גדולה.

המבורגר עדשים בטבעל'ה
המבורגר עדשים (צילום: טבעל'ה)

כיאה למסעדת בריאות, טבעל'ה שומרת מקום של כבוד לקטגוריית הסלטים. אנחנו זכינו לטעום את סלט הטופו והפטריות המשובח, אשר מזכיר בטעמו סלטים בסגנון אסייתי. בסלט שילוב מרענן של מלפפון, גזר, כרוב, נבטים אורגניים וג'ינג'ר טרי, ונתחי הטופו המוקפצים בשילוב הפטריות ורוטב הטחינה-סילאן נותנים לסלט נפח וטעם עשיר. בתפריט מגוון סלטים נוספים בשילובים שונים של ירקות, אגוזים, רטבים וטעמים עשירים, במחירים של 20-29 ש"ח לסלט קטן ו- 30-39 ש"ח לגדול.

סלט טופו פטריות בטבעל'ה
סלט טופו ופטריות (צילום: טבעל'ה)

אחת הנקודות החזקות של טבעל'ה היא פינת השייקים המלכותית. על קיר המסעדה מתנוסס בגאווה (מוצדקת למדי) לוח השייקים הגאוניים של טבעל'ה. במהלך הארוחה נהנינו אריק ואני משייק הדגל של המסעדה, הידוע בכינויו "איש הברזל" - שילוב של פרי האסאי המהולל, מנגו, תמרים וקקאו, המעניקים לו צבע חום-אדמדם עמוק, וטעם משגע שפשוט לא ניתן להפסיק לשתות ממנו. דור סיפר לנו ש"איש הברזל" עשיר בויטמינים וברזל והוא השייק האהוב והנמכר ביותר בטבעל'ה. אנחנו מצידנו הענקנו ל"איש הברזל" את תואר אלוף השייקים, הן בקטגוריית הטעם והן בקטגוריית הבריאות.

לבסוף הגיע לשולחננו קינוח מקורי של קערת אסאי-חלבה. הקערה מלאה באסאי מתוק וקריר, עליו זוגגה באלגנטיות חלבה נמסה נהדרת מעוטרת בגרנולה. אין ספק שהקינוח יפהפה, באמת מנה מושקעת. כמות האסאי הייתה מעט גדולה מדי לטעמנו, אך השילוב של החלבה והגרנולה עם טעמו העדין של האסאי הופך את המנה למוצלחת ביותר. בנוסף לקערת האסאי-חלבה, תוכלו למצוא בטבעל'ה מגוון קינוחים מצוינים כמו כדורי קקאו, פרלינים ועוגות ביתיות, שניתן ואף רצוי לקחת גם הביתה.

קינוח אסאי חלבה בטבעל'ה
קינוח אסאי-חלבה (צילום: טבעל'ה)

לסיכום אני יכולה לומר שבעיניי טבעל'ה  היא אוצר של ממש. לא פשוט היום למצוא מסעדות כמו טבעל'ה, שבוחרות לעמוד באתגר הבריאות והאיכות לצד שמירה קפדנית על טעמים חדשים, מקוריים ומענגים. ממליצה בחום לכל מי שאוהב לאכול בריא - בואו לבקר בטבעל'ה! זו אחת המסעדות הטבעוניות המוצלחות באזור, ואני ללא ספק אחזור לשם.

(4/5)
( 10 גולשים דירגו את המסעדה עד כה )

ביקרתם במקום? דרגו וספרו לנו בתגובות איך היה.