הדף בשיפוצים! עמך הסליחה

לג'נדה

גלידריה איטלקית ידידותית לטבעונים

סניף ירושלים
יס פלאנט, נעמי 4, ירושלים
02-6718114
שעות פתיחה: א'-ה 14:00 עד אחרון הלקוחות, שישי שבת 10:00 עד אחרון הלקוחות
סניף יקנעם
קניון G, התמר 2, יקנעם עילית
04-9590914
שעות פתיחה: א'-שבת 10:00 עד אחרון הלקוחות
סניף נהריה
המעפילים 1, טיילת נהריה, נהרייה
04-9513572
שעות פתיחה: א'-ה 15:00 עד אחרון הלקוחות, שישי שבת 10:00 עד אחרון הלקוחות
סניף עפולה
יהושוע חנקין 9, עפולה
04-9000015
שעות פתיחה: א'-שבת 10:00 עד אחרון הלקוחות
סניף ראש פינה
האגס 9, ראש פינה
04-6802351
שעות פתיחה: א'-שבת 10:00 עד אחרון הלקוחות
סניף חיפה
שדרות הנשיא 129, חיפה
04-9590914
שעות פתיחה: א'-שבת 10:00 עד אחרון הלקוחות
סניף ביג קריות
הסולל 8, מרכז מסחרי ביג קריות, חיפה
04-8100345
שעות פתיחה: א'-שבת 23:00-11:00
סניף קריית חיים
אח"י אילת 10, קרית חיים, חיפה
04-8729000
שעות פתיחה: א'-שבת 10:00 עד אחרון הלקוחות
סניף באר שבע
ישפרו פלאנט, באר שבע
08-8686598
שעות פתיחה: א'-שבת 10:00 עד אחרון הלקוחות
סניף נתניה
גיבורי ישראל 17, נתניה
09-8355277
שעות פתיחה: א'-שבת 11:00 עד אחרון הלקוחות
סניף שפיים
מרכז מסחרי חוצות, שפיים
09-9508488
שעות פתיחה: א-ה 10:00-22:00, ו' 10:00 - 23:00, שבת 10:00 ועד אחרון הלקוחות
סניף רוטשילד
שדרות רוטשילד 45, תל אביב -יפו
03-6048332
שעות פתיחה: א'-שבת 10:30 עד אחרון הלקוחות
סניף דיזינגוף
דיזינגוף 94, תל אביב -יפו
03-652967
שעות פתיחה: א'-שבת 10:00 עד אחרון הלקוחות
סניף נמל יפו
הנמל 30 מחסן 1, תל אביב -יפו
03-7260647
שעות פתיחה: א'-שבת 10:00 עד אחרון הלקוחות
סניף זכרון יעקב
מרכז מסחרי מול זכרון, תל אביב -יפו
04-6396897
שעות פתיחה: א-ה 10:00-22:00, ו' 9:00 - 15:30, שבת 10:00 ועד אחרון הלקוחות

 

סניפים נוספים ביקנעם, חיפה, נתניה, עפולה זכרון יעקב ועוד - רשימה מלאה כאן
 
ביום חמישי יצאתי לארוחת בוקר קצת שונה; במקום חביתת עדשים או חומוס, או דייסת שיבולת שועל, התעוררתי לכמות שערורייתית של גלידה, כמות שכנראה לא אכלתי מאז החופש הגדול בימי ילדותי. וחבל שכך!
sorbet
טעמי הסורבה בלג'נדה. צילום: דן לב

נעננו בשמחה להזמנתה של לג'נדה, רשת גלידריות שמונה שלושה-עשר סניפים ברחבי הארץ, לבוא ולטעום את הטעמים הטבעוניים. כמו כל רשתות הגלידה הגדולות, גם בלג'נדה הבינו שהקהל הטבעוני גדול דיו ולכן כדאי להשקיע בפיתוח טעמים טבעוניים, טריים ואיכותיים.

תכננתי לפגוש את איתי, ובהתחלה נראה שהוא דפק לי ברז, בעיות עם הקטנוע החדש, אך הפסקתי לחשוב עליו ברגע שראיתי את מקרר הגלידות הטבעוניות הגדול שליד הכניסה. זה לא מיקום מקרי - טעמי הסורבה, ובעקבותם גם הטעמים הטבעוניים הנוספים, ממוקמים כדרך קבע במרכז הגלידריה. הרשת מתגאה בכך שאת הטעמים הטבעוניים שלה היא משווקת לכל הלקוחות, וכך גם את מקפא הסויה שדומה בטעמו ובמרקמו ליוגורט מתקתק.

במקרר כארבעה-עשר טעמים טבעוניים שונים - החל מטעמי סורבה קלאסיים כמו פסיפלורה, תות ומנגו, וכלה בטעמים ייחודים על בסיס חלב קוקוס, חלב סויה, או מים.
יואב, מנהל הרשת, הציג לי שלושה טעמים:

סורבה השוקולד, שהפך ל-Must בכל גלידריה. לא פעם גם לקוחות שאינם טבעונים מעדיפים את סורבה השוקולד הטבעוני על פני גלידת השוקולד ה"רגילה" שמכילה חלב. הסורבה עשוי משוקולד מריר, מים וסוכר.

גלידת הקוקוס, שלמזלנו נשארה בצד שלנו, ולא ברחה לצד החלבי. גלידת הקוקוס טעימה ביותר, אך זהירות - היא די מתוקה! היא מבוססת על חלב קוקוס, שאליו מתווספים שבבי קוקוס קלוי וסוכר.

גלידת המלאבי, טעם שהוא בהחלט הימור. יואב אמר שזהו אחד הטעמים האהובים עליו, אך הזהיר שלא כל הלקוחות מקבלים אותו בברכה, שכן מי הוורדים מעט דומיננטים. עבדכם הנאמן אינו מפחד מקצת מי ורדים, והגלידה הורדרדה בהחלט עושה את העבודה. איך אפשר לטעות בגלידה על בסיס קוקוס, פיסטוקים ומי ורדים? תענוג.

בשלב הזה של הבוקר הרגשתי שאני כבר יכול לפרוש לשינה. אך איתי עדכן שיגיע, וידעתי שאתו מגיעה גם המחויבות לטעום את גולת הכותרת של לג'נדה - מקפא הסויה הטבעוני.

אני לקחתי הפסקת מנוחה, ואיתי הגיע עם אנרגיות, וכמובן, תיאבון בלתי מתפשר לגלידה. איתי לא מחובבי המתוקים, ולכן הלך על הטעמים החמצמצים יותר. איתי התהלב במיוחד מגלידת הפסיפלורה, הלימונענע (מעולה), וגלידת הלימון והג'ינג'ר שנבחרה כהפתעת העונה.

לאחר זלילה משמעותית וכמה תמונות במצלמה, התפננו למלאכת הקודש - טעימה ממקפא הסויה, מעין גלידת יוגורט טבעונית. בלג'נדה מציעים ארבעה סוגים של מקפאים, ומקפא הסויה פופולרי ביותר, שני רק למקפא היוגורט מחלב פרה.

 

frozen-soya
מקפא הסויה הטבעוני. צילום: איתי אקנין

 

לקרם הסויה המתקתק-חמצמץ מוסיפים תוספות (ללא הגבלה) וביניהן - פירות טריים, אגוזים, שוקולדים (לא כולם טבעוניים), חלבה, ועוד. מעל יוצקים סירופ שוקולד, ואפשר גם טחינה, סילאן, מייפל, וסירופים מויסקי, מתותים ומפירות יער. התוצאה - ממכרת! לא פלא אם כך שמקפא הסויה פופולרי ומועדף לא רק על טבעונים, אלא גם על לקוחות רבים אחרים.

כל סניף של לג'נדה מכין במקום את כל טעמי הגלידות שהוא מוכר, תוך שימוש בפירות טריים, שבטעמי הסורבה תופסים עד כ-65%, ולכל הפחות 50% מנפח המרכיבים. התוצאה: גלידה טרייה, פירותית ואיכותית.

מחיריהם של הטעמים הטבעוניים זהים לגמרי למחיריהם של שאר הטעמים, אך ההיצע משתנה בין הסניפים. בסניפי נתניה, יפו והקריות יש גלידות טבעוניות אך עדיין אין מקפא סויה. אם אתם מאזורים אלו, ובמקרה גם חובבי גלידה, תשאלו על מקפא הסויה, ותבקשו שיימכר גם באזורכם כדי שגם אתם תוכלו ליהנות ממנו.

 

סניף לג'נדה בשדרות רוטשילד
סניף לג'נדה בשדרות רוטשילד, תל אביב. צילום: יח"צ

מאוד נהננו מהביקור בלג'נדה, ללא ספק מרשתות גלידות הבוטיק האיכותיות בארץ. ברשת מקפידים על קצב של לפחות טעם אחד חדש בכל שלושה חודשים, כך שיש הרבה סיבות טובות לחזור.

(5/5)
( 6 גולשים דירגו את המסעדה עד כה )

ביקרתם במקום? דרגו וספרו לנו בתגובות איך היה.
תגיות: