לג'נדה
גלידריה איטלקית ידידותית לטבעונים
נעננו בשמחה להזמנתה של לג'נדה, רשת גלידריות שמונה שלושה-עשר סניפים ברחבי הארץ, לבוא ולטעום את הטעמים הטבעוניים. כמו כל רשתות הגלידה הגדולות, גם בלג'נדה הבינו שהקהל הטבעוני גדול דיו ולכן כדאי להשקיע בפיתוח טעמים טבעוניים, טריים ואיכותיים.
תכננתי לפגוש את איתי, ובהתחלה נראה שהוא דפק לי ברז, בעיות עם הקטנוע החדש, אך הפסקתי לחשוב עליו ברגע שראיתי את מקרר הגלידות הטבעוניות הגדול שליד הכניסה. זה לא מיקום מקרי - טעמי הסורבה, ובעקבותם גם הטעמים הטבעוניים הנוספים, ממוקמים כדרך קבע במרכז הגלידריה. הרשת מתגאה בכך שאת הטעמים הטבעוניים שלה היא משווקת לכל הלקוחות, וכך גם את מקפא הסויה שדומה בטעמו ובמרקמו ליוגורט מתקתק.
במקרר כארבעה-עשר טעמים טבעוניים שונים - החל מטעמי סורבה קלאסיים כמו פסיפלורה, תות ומנגו, וכלה בטעמים ייחודים על בסיס חלב קוקוס, חלב סויה, או מים.
יואב, מנהל הרשת, הציג לי שלושה טעמים:
סורבה השוקולד, שהפך ל-Must בכל גלידריה. לא פעם גם לקוחות שאינם טבעונים מעדיפים את סורבה השוקולד הטבעוני על פני גלידת השוקולד ה"רגילה" שמכילה חלב. הסורבה עשוי משוקולד מריר, מים וסוכר.
גלידת הקוקוס, שלמזלנו נשארה בצד שלנו, ולא ברחה לצד החלבי. גלידת הקוקוס טעימה ביותר, אך זהירות - היא די מתוקה! היא מבוססת על חלב קוקוס, שאליו מתווספים שבבי קוקוס קלוי וסוכר.
גלידת המלאבי, טעם שהוא בהחלט הימור. יואב אמר שזהו אחד הטעמים האהובים עליו, אך הזהיר שלא כל הלקוחות מקבלים אותו בברכה, שכן מי הוורדים מעט דומיננטים. עבדכם הנאמן אינו מפחד מקצת מי ורדים, והגלידה הורדרדה בהחלט עושה את העבודה. איך אפשר לטעות בגלידה על בסיס קוקוס, פיסטוקים ומי ורדים? תענוג.
בשלב הזה של הבוקר הרגשתי שאני כבר יכול לפרוש לשינה. אך איתי עדכן שיגיע, וידעתי שאתו מגיעה גם המחויבות לטעום את גולת הכותרת של לג'נדה - מקפא הסויה הטבעוני.
אני לקחתי הפסקת מנוחה, ואיתי הגיע עם אנרגיות, וכמובן, תיאבון בלתי מתפשר לגלידה. איתי לא מחובבי המתוקים, ולכן הלך על הטעמים החמצמצים יותר. איתי התהלב במיוחד מגלידת הפסיפלורה, הלימונענע (מעולה), וגלידת הלימון והג'ינג'ר שנבחרה כהפתעת העונה.
לאחר זלילה משמעותית וכמה תמונות במצלמה, התפננו למלאכת הקודש - טעימה ממקפא הסויה, מעין גלידת יוגורט טבעונית. בלג'נדה מציעים ארבעה סוגים של מקפאים, ומקפא הסויה פופולרי ביותר, שני רק למקפא היוגורט מחלב פרה.
לקרם הסויה המתקתק-חמצמץ מוסיפים תוספות (ללא הגבלה) וביניהן - פירות טריים, אגוזים, שוקולדים (לא כולם טבעוניים), חלבה, ועוד. מעל יוצקים סירופ שוקולד, ואפשר גם טחינה, סילאן, מייפל, וסירופים מויסקי, מתותים ומפירות יער. התוצאה - ממכרת! לא פלא אם כך שמקפא הסויה פופולרי ומועדף לא רק על טבעונים, אלא גם על לקוחות רבים אחרים.
כל סניף של לג'נדה מכין במקום את כל טעמי הגלידות שהוא מוכר, תוך שימוש בפירות טריים, שבטעמי הסורבה תופסים עד כ-65%, ולכל הפחות 50% מנפח המרכיבים. התוצאה: גלידה טרייה, פירותית ואיכותית.
מחיריהם של הטעמים הטבעוניים זהים לגמרי למחיריהם של שאר הטעמים, אך ההיצע משתנה בין הסניפים. בסניפי נתניה, יפו והקריות יש גלידות טבעוניות אך עדיין אין מקפא סויה. אם אתם מאזורים אלו, ובמקרה גם חובבי גלידה, תשאלו על מקפא הסויה, ותבקשו שיימכר גם באזורכם כדי שגם אתם תוכלו ליהנות ממנו.
מאוד נהננו מהביקור בלג'נדה, ללא ספק מרשתות גלידות הבוטיק האיכותיות בארץ. ברשת מקפידים על קצב של לפחות טעם אחד חדש בכל שלושה חודשים, כך שיש הרבה סיבות טובות לחזור.