ספר הבישול שמוקדש לטופו
על ספרה של התזונאית זהורית שייחי
על המחברת
זהורית שייחי היא דיאטנית קלינית, שהתמחתה גם במקצועות שונים ברפואה הטבעית. היא עוסקת בייעוץ ובטיפול בדיאטטיקה קלינית במוסדות שונים בארץ, וכן במתן ייעוץ תזונתי מקיף ואישי תוך שילוב הרפואה הטבעית. ספר בישול טבעוני נוסף שלה הוא לבריאות. על הבחירה לכתוב ספר שלם על טופו היא כותבת בהקדמה לספרה:על הספר
הפרק הראשון בספר כולל הסברים מפורטים, או במילים אחרות - כל מה שרציתם לדעת על טופו ולא העזתם לשאול: מהו הטופו, ההיסטוריה של הטופו, חשיבותו התזונתית, סוגי טופו, כיצד לשמור טופו, כיצד לייצר טופו בבית ועוד. בהמשך מופיעים 140 מתכונים - כמעט כולם טבעוניים, ללא מוצרים מהחי (להוציא חריג או שניים, הכוללים שימוש בביצים) וכולם, כמובן, מבוססים על טופו. העיקרון כאן הוא טופו עם כל דבר: ברטבים, בממרחים, בסלטים, במרקים, בתבשילים, בפשטידות, במאפים, בעוגות, בלחם ובקינוחים - הכל עם טופו.מתכון לדוגמה: פאי טופו, בצל ופלפל
החומרים לבצק:
חצי כוס מים פושרים
חצי כף שמרים
חצי כף סוכר חום
כוס וחצי קמח מלא
רבע כפית מלח
החומרים למלית:
300 גרם טופו
כף שמן זית
שן שום כתושה או חצי כפית אבקת שום
חצי כפית אורגנו או בזיליקום
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים פרוסים דק
פלפל ירוק פרוס לרצועות דקות
פלפל אדום פרוס לרצועות דקות
שן שום קצוצה
אופן ההכנה:
1. שמים בקערה את המים, את השמרים ואת הסוכר בקערה לתפיחה במשך 15 דקות.
2. מוסיפים את הקמח ואת המלח, ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
3. משטחים את הבצק בתבנית פאי משומנת ומניחים בצד עד להכנת המלית.
4. שמים את חומרי המלית במעבד מזון ומערבלים עד לקבלת מרקם קרמי אחיד.
5. מפזרים את התערובת על הבצק.
6. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל, הפלפלים והשום עד לשקיפות הבצל.
7. מפזרים את הירקות על שכבת הטופו.
8. אופים בחום בינוני כחצי שעה, עד שהטופו מזהיב.