הדף בשיפוצים! עמך הסליחה

זיתון

חומוס ובישולים ביתיים

רחוב התקווה 22 (הודיה 24), תל אביב -יפו
טל': 077-442-8040
שעות פתיחה: א'-ה' 10:00-17:00, ו' וערבי חג 09:30-15:30

בלבו של שוק התקווה ההומה שוכנת זיתון - פינה חמה וצבעונית של חומוס משובח ואוכל מהמטבח הישראלי, המרוקאי, הפרסי והעיראקי, שממלא את הבטן והלב. האווירה בזיתון נעימה וביתית, והמסעדה מוארת ומאווררת בקפידה - ממש נווה מדבר בימי הקיץ הלוהטים, כששוק התקווה מהביל כתבשיל.

אני וידידי אריאל הוזמנו לארוחת טעימות במסעדה על-ידי האחים אלי וירון זהר, שביחד עם יחי מסלאוי, חבר ילדות משותף, הקימו את זיתון. הגענו רעבים וסקרנים. לאחר קבלת פנים חמה והתאוששות מהירה מהחום הכבד והמולת השוק, הוגשו לשולחן שלל מנות טעימות, כשברקע התנגנו להיטי Rolling Stones.

חומוס פורטבלו
חומוס פורטבלו. צילום: אפיק גבאי

המנה הראשונה - חומוס עם פטריות פורטובלו, הוכיחה לנו מעל כל צל של ספק שבזיתון יודעים להכין חומוס אמיתי. המרקם והטעם של החומוס פשוט מצוינים, והשילוב של פטריות הפורטובלו המתובלות מנצח. זיתון החלה את דרכה כחומוסיה, וזו ההתמחות במקום. מלבד הפורטבלו, ניתן להזמין בה מגוון מנות חומוס בתוספת טחינה, גרגרים, צנוברים, פול, או מסבחה, במחירים נוחים בהחלט של 20-30 ש"ח. ניתן לשדרג לעסקיקת במחיר 38-40 ש"ח, הכוללת חומוס עם תוספת לבחירה, מנת סלט קטנה, מנת צ׳יפס קטנה, רטבים, חמוצים, פיתות (מקמח מלא או לבן), ושתייה. הסלט קצוץ דק-דק וטרי-טרי, מיד עם ההזמנה, מירקות טריים שנקנים בדוכני השוק הסמוכים.

סלט ירקות
סלט ירקות טריים. צילום: אפיק גבאי

בנוסף לחומוס המשובח, בזיתון גם מבשלים לא רע בכלל, וזאת נוכחנו לגלות בשלב הבא, כשלשולחננו הגיעו שלוש מנות תבשיל מרהיבות. המנה הראשונה היתה חורשט סבזי - תבשיל פרסי מפתיע ומרענן של אורז בסמטי והמון ירקות ירוקים מבושלים בתיבול חמצמץ עדין, בתוספת שעועית מנומרת. המנה השנייה שקיבלנו היתה תבשיל קוסקוס וירקות ביתי, עשוי חיטת דורום מרוקאית - תענוג עשיר של ניחוחות וטעמים, שמזכיר את הקוסקוס של סבתוש. המנה האחרונה והמעניינת ביותר לטעמי הייתה מג'דרת קינואה ועדשים שחורות, בתוספת בטטה ובצל מטוגן. המנה הזאת פשוט כבשה אותי - אריאל המסכן לא זכה לטעום ממנה הרבה. משהו בתיבול המתקתק-מלוח כל כך מדויק ונהדר, פשוט אי-אפשר להפסיק לאכול ממנה. זו ללא ספק המנה המומלצת ביותר בתפריט לדעתי.

היצע התבשילים בזיתון משתנה במהלך השבוע - הקוסקוס מוגש בימי שלישי ושישי, חורשט סבזי בימי חמישי ושישי, ומג'דרת קינואה ועדשים שחורות מוגשת בימים ראשון עד רביעי ולעתים גם בחמישי. מחירן של רוב המנות הטבעוניות הוא 28 ש"ח. פרט לתבשילים, לעתים (ובעיקר בחורף) מוגשים במסעדה מרקי קטניות עשירים - מרק אפונה, מרק שעועית, מרק עדשים וגם מרק ירקות כתום. מחירה של מנת מרק נע בין 15-25 ש"ח.

לצד הארוחה הוגשה לימונדה קרה תוצרת בית, שאני ואריאל החלטנו פה אחד לשבחה במיוחד בסקירה הזו - ללא ספק הלימונדה הכי טובה ששתינו בחיינו. רמת המתיקות ורמת החמיצות מדויקות באופן מרשים, ובתוספת הנענע זה תענוג נהדר ומרענן.

זיתון אמנם אינה מסעדה טבעונית ומגישה גם מנות בשריות, אך היא בהחלט ידידותית לטבעונים - המנות הטבעוניות מבושלות בנפרד מהבשר, ולא צריך לחשוש משימוש במרק עוף או רכיבים אחרים מהחי. נהננו מהאווירה הנעימה, מהאנשים הטובים ומהאוכל המענג, ונמליץ לחברנו הצמחונים והטבעונים - בואו לאכול בזיתון, גם אם שוק התקווה פחות מעניין אתכם. זיתון בהחלט שווה ביקור, כי היא הרבה יותר מחומוסיה.

מג'דרה קינואה ועדשים
מימין: מג'דרה קינואה, משמאל: קוסקוס. צילום: אריאל גלנצר

קוסקוס בזיתון

 

פירוט המנות הטבעוניות:

  • חומוס - רגיל או בתוספת פטריות פורטובלו / פול / צנוברים / גרגירים / טחינה
  • קוסקוס ירקות - קוסקוס מחיטת דורום, גזר, בצל, דלעת, קישואים, בטטה וכרוב
  • חורשט סבזי - תבשיל פרסי, המון סוגי ירק מבושלים עם שעועית מנומרת, לימון פרסי כבוש ואורז בסמטי
  • סלט קצוץ במקום - עגבניה, מלפפון, פטרוזיליה, כרוב, בצל סגול, נענע, קליפת לימון. תוספות לבחירה - טחינה, עדשים שחורות, קינואה
  • קובה בורגול במילוי פורטובלו
  • לביבות קמח חומוס עם זוקיני, גזר ובצל
  • אורז עם גזר ובצל
  • פירה
  • סלט טבולה

 

 

(5/5)
( 6 גולשים דירגו את המסעדה עד כה )

ביקרתם במקום? דרגו וספרו לנו בתגובות איך היה.
תגיות:
|