הדף בשיפוצים! עמך הסליחה

האקליפטוס

חטיבת ירושלים 14 (חוצות היוצר), ירושלים
טל': 02-6244331
שעות פתיחה: א'-ה' 18:00- 23:00, מוצ"ש מחצי שעה אחרי צאת השבת עד 23:00.

 

תאנים ממולאות במסעדת אקליפטוס. צילום: בן יוסטר
תאנים ממולאות. צילום: בן יוסטר

מסעדת האקליפטוס נוסדה ב-1987 וידועה במטבח הירושלמי-ישראלי שלה, עליו מנצח השף משה בסון, שמכין אוכל באהבה ומחומרי גלם מצוינים. המסעדה ממוקמת לצד חומות העיר העתיקה, והשילוב של המיקום והאוכל המסורתי לוקח את האורחים לתקופה אחרת.

חציל עזורה ממולא בפטריות
חציל עזורה ממולא בפטריות

במנות נעשה שימוש בחומרי גלם מקומיים, ולעתים מציעה המסעדה סיורי קטיף עשבים בהרי ירושלים, לקבוצות של 15 איש ויותר. כמו כן אפשר לארגן במסעדה אירועים מיוחדים בצהרים ובימי שישי בהזמנה מראש (מעבר לשעות הפתיחה הרגילים של המסעדה).

המנות עונתיות ועשויות להשתנות במהלך השנה, אבל בדרך-כלל יש מבחר טבעוני גדול. נכון לכתיבת שורות אלו (ספטמבר 2014) התפריט הטבעוני כולל:

מנות ראשונות:  

  • לחמניות ופוקצ'ה ביתית עם מגוון מטבלים
  • סלט שוק
  • סלט פאטוש עם סומאק ונענע
  • טריו מרקים - מרק ארטישוק בחלב שקדים, עדשים כתומות עם עשבי תיבול, עגבניות עם נענע
  • חציל שרוף על האש עם טחינה גולמית ורכז רימונים מיושן
  • כרובית צלויה בטחינה ולימון
  • ריג'לה (רגלת הגינה) מוקפצת בשום, עם טחינה וסומאק
  • תאנים ממולאות בפטריות ברוטב תמרינדי  
קוסקוס עם ירקות צלויים ותבשיל חומוסים
קוסקוס עם ירקות צלויים ותבשיל חומוסים
  • חציל עזורה ממולא בפטריות עם רוטב עגבניות ועשבי תיבול טריים

מנות עיקריות: 

  • קוסקוס תנ"כי עם ירקות צלויים ותבשיל חומוסים
  • אינגריה - תבשיל פטריות וחצילים ברוטב תמרינדי
  • פטריות יער בגריל עם ריזוטו פריקה, דלורית צלויה ועגבניות שרי צלויות

קינוחים:

  • מלאבי חלב שקדים עם רוטב פרחי היביסקוס
  • אגס סמוק ביין אדום ותבלינים
  • ארץ זבת חלווה ודבש: צלחת טחינה גולמית מעולה עם סילאן ופירות טריים

נגישות המסעדה:

  1. המסעדה אינה מונגשת למוגבלות ניידות 
  2. במסעדה אין שירותים מונגשים
  3. המסעדה ממוקמת בבניין היסטורי לשימור ומכאן הקושי בהנגשתה
(4/5)
( 2 גולשים דירגו את המסעדה עד כה )

ביקרתם במקום? דרגו וספרו לנו בתגובות איך היה.