הדף בשיפוצים! עמך הסליחה

שראביכ

מטבח מקומי ידידותי לטבעונים

טל': 04-9995768
שעות פתיחה: א'-ש' 8:30-16:30

ברחוב הראשי של הכפר ראמה שבצפון, בקומת חניה קצת נסתרת מהעין, נמצאת מסעדת "שראביכ" הצנועה, עם תפריט טבעוני מרשים ומגוון. כל מנה שמוגשת שם היא מושקעת, מיוחדת וטרייה, ולמרות שיש במסעדה בשר, הוא משני לגמרי לכל המאכלים הטבעוניים ברשימה שמתנוססת על הלוח שעל הקיר.

זיתים וחמוצים - שראביכ

פתחנו שולחן עמוס בכל טוב:

  • זיתים מיוחדים (אני עדיין תוהה מה היה עשב התיבול שם) ושלושה סוגי חמוצים מגיעים לשולחן עוד לפני שמזמינים משהו.
  • קובה מטוגן, ממולא בגרגרי חומוס ובצל בתיבול מדהים, היה המנה האהובה על שותפתי לשולחן.
  • משאוושה גלילית - גרגרי חומוס כתושים עם טחינה, לימון ושום. עלי גפן בעבודת יד, ממולאים באורז כמובן.
  • סלט עלי עולש עם בצל מטוגן.
  • פטאייר - מאפה ממולא בירקות ועלי זעתר טריים.
  • גולת הכותרת מבחינתי - חציל שעשוי בצורה מדויקת, עם טחינה קטיפתית ורוטב פטל. כמה שהשילוב הזה נשמע מוזר, הוא מושלם!
חציל ברוטב מפתיע במסעדת שראביכ
למעלה: חציל ברוטב מפתיע במסעדת שראביכ, למטה: עלי גפן וסלט עולש

 שראביכ - עלי גפןשראביכ - עולש עם בצל מטוגן

לסיום, מקבלים קפה וחלווה על חשבון הבית. מנות נוספות שלא דגמנו הן חצילים ברוטב טחינה ורימונים, כרובית בטחינה, סלט ירוק ומנות חומוס שונות. הצוות יודע מה טבעוני ומה לא, וגם לא קשה להבין לבד כי מה שמכיל רכיבים מהחי כתוב במפורש.

זו הייתה ארוחה שהיא תענוג צרוף, וכל זה עלה לנו רק 80 שקלים לשתינו :-) אז אם אתם באזור ראמה או כרמיאל, תעשו לעצמכם טובה ותאכלו בשראביכ. נכנסים לכפר בצומת המרומזר, פונים שמאלה ואז מיד שוב שמאלה לחנייה.

חוויות ותמונות מארוחות טבעוניות נוספות בעמוד חיית מסעדות

(5/5)
( גולש/ת 1 כבר דירג/ה )

ביקרתם במקום? דרגו וספרו לנו בתגובות איך היה.
תגיות: