קציצות אורז ועדשים

קציצות אורז ועדשים

קציצות אורז ועדשים כתומות שמצליחות לספק חלבון מלא וטעם נהדר ללא הרבה מאמץ.

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-30 דקות

מרכיבים

  • 1 כוס אורז מלא עגול
  • 1 כוס עדשים כתומות
  • מלח
  • שמן לטיגון
  • 6 כוסות מים רותחים
  • 2 קישואים מגורדים
  • פלפל
  • 1 כפית אורגנו
  • שמן זית

הוראות הכנה

  1. מטגנים קלות את האורז והעדשים עם קצת מלח בשמן לטיגון, מוסיפים את המים הרותחים ומביאים לרתיחה.
  2. מבשלים עם מכסה פתוח במשך 3 דקות, מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור במשך שעה.
  3. מסירים מאש, מוסיפים את הקישואים ומתבלים במלח, בפלפל ובאורגנו.
  4. יוצרים קציצות עם כף, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים עליהן מעט שמן זית.
  5. אופים במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, מוציאים מהתנור, הופכים את הקציצות, מורחים שמן זית על הצד השני ואופים במשך 10 דקות נוספות.

טיפים

מומלץ להגיש עם רוטב עגבניות.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם