תפוח אדמה

תפוחי אדמה אפויים

תפוח אדמה הוא ירק שורש אהוב, טעים, זול ומנחם, שמתאים לטיגון, לבישול ולאפייה. הוא נמצא כמעט בכל סוגי המנות: מרקים, סלטים, צ'יפס, פירה, לביבות, ניוקי, ממולאים, פשטידות ועוד.

תפוח האדמה גם לא מפסיק להפתיע כשהוא ממשיך לככב בטרנדים חדשים, כמו תפוחי אדמה מעוכים. הקמח שמייצרים ממנו מסמיך מאפים ורטבים ומשמש להכנת מאפים כשרים לפסח. ואם זה לא מספיק, בסביבות שנת 2021 החלו לייצר ממנו גם חלב צמחי.

המאכל האהוב זכה ליום בינלאומי שחל ב-19 באוגוסט, וכבר הוקדשו לו גם מספר מוזיאונים ברחבי העולם. אבל בניגוד למה שאפשר לחשוב אחרי ביקור בסופר, יש אלפי זנים של תפוחי אדמה שעשרות מהם אפילו מגדלים בארץ. ולא, צהוב ואדום הם לא זנים.

לכל זן יש טעם ושימושים משלו. יש זנים שמתאימים בעיקר לאפייה, אחרים טעימים יותר בטיגון או בבישול במים. חלק גדול מההבדל ביניהם נובע מהיחס בין כמות העמילן לכמות המים שבתפוח האדמה.

יש גם מספר זנים, כמו נשיקות (תפוחי האדמה עם הכתמים הסגולים בצורת שפתיים) – שאפשר להכין בכל דרך שמתחשק. אבל הבעיה בקניית תפוחי אדמה בסופר היא שהם נמכרים בתפזורת, ואין דרך לדעת מאיזה זן הם ולאלו מתכונים יתאימו.

בחירת תפוחי אדמה: כדאי לרכוש תפוח אדמה מוצק עם קליפה חלקה ככל הניתן (בלי עיניים ונביטות), ובשום פנים ואופן לא תפוחי אדמה עם גוון ירוק. מומלץ לחפש תפוח אדמה שעוד יש עליו אדמה, מה שיאריך את חיי המדף שלו.

אחסון תפוחי אדמה: תפוחי אדמה יש לאחסן במקום מוצל, קריר וחשוך. לא במקרר ולא בשקית פלסטיק. יוצאי הדופן היחידים הם תפוחי אדמה למיקרו המיועדים למקרר.

מתכונים עם תפוחי אדמה

לביבות תפוחי אדמה – מתכון פשוט וטעים במיוחד למאכל האהוב
תפוחי אדמה בתנור (או במדורה) – מתכון לתפוחי אדמה בטעם של עוד
תפוח אדמה מוקרם – מתכון מנחם ומושחת בדיוק במידה

55 מתכונים

מתכוני אתגר 22