בילוי משפחתי במטבח: מכינים מטבעות שוקולד עם הילדים

מטבעות שוקולד ביתיים

מטבעות השוקולד שקונים לילדים לחנוכה הם, איך נאמר זאת בעדינות… די מבאסים. הם לא מאוד טעימים, בלי תוספות מעניינות ועטופים בנייר כסף שהולך למחזור במקרה הטוב ולפח במקרה הפחות טוב.
במקום לקנות מטבעות, אפשר לחגוג בפעילות מהנה עם הילדים במטבח. זה יצטלם יופי לאינסטה, לפייסוש או לטיקטוק, יהיה הרבה יותר טעים וישאיר את כולכם עם זיכרון מתוק משותף. אפשר לבחור במתכון פשוט או מורכב לשוקולד, להשקיע בקישוטים או רק לרסס בספריי צבע אכיל. הכול בהתאם לסבלנותכם, לגיל הילדים ולנטיות האמנותיות של המשתתפים.

וכמובן שלא נקפח את מי שכבר קיבלו מטבעות שוקולד כמתנה לחג. מתכון חגיגי ומתוק עם מטבעות קנויים, מחכה לכם לקראת סוף הפוסט.
רוצים להכין לחג גם לביבות או סופגניות? הקליקו לעוד המון מתכונים טעימים וטבעוניים לחנוכה.

מתכונים ונהנים: מטבעות שוקולד טבעוניים תוצרת בית

הכנת מטבעות שוקולד עלולה להישמע כמו מבצע מסובך, אבל חלק מהמתכונים שבהמשך דורשים כמעט אפס עבודה וניסיון במטבח. ובכל זאת, אם אתם נכונים לאתגר קטן – תמצאו בהמשך מתכון לשוקולד מצוין שמצריך חמאת קקאו. לחובבי הגיוון נמליץ על מטבעות טראפלס נהדרים שמכינים בקלי קלות.

מטבעות שוקולד בהשראת השף הבריטי

המתכון הבא מבוסס על מתכון של השף ג'יימי אוליבר, אבל גם בשלנים מתחילים יצליחו להכין אותו ללא שום בעיה.

מרכיבים

  • שוקולד טבעוני (שוקולד מריר רגיל, שוקולד מריר בטעמים או שוקולד צ'יפס לבן של מימונס או אופנהיימר) בכמות לבחירתכם
  • רק אם מתחשק: תוספות מעניינות (תמצית וניל, תמצית תפוז, קורנפלקס טבעוני, שבבי קקאו, פירות יבשים, אגוזים, פצפוצי אורז, שברי עוגיות לוטוס וכו')

כלי מטבח

  • סיר
  • קערה חסינת חום, שתהיה רחבה מהסיר. הקערה צריכה "להתיישב" בתוך הסיר כך שהשוליים שלה ישענו על שולי הסיר והתחתית שלה לא תיגע בתחתית הסיר

הוראות הכנה

  1. ממלאים רבע סיר במים, ומחממים על אש בינונית.
  2. שוברים את השוקולד לתוך קערה חסינת חום.
  3. מניחים את הקערה בסיר, כך שתישען על שולי הסיר, אך לא תיגע במים.
  4. מערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  5. מכבים את האש, ומעבירים את הקערה למשטח מתאים.
  6. בשלב זה ניתן להוסיף לשוקולד תוספות לבחירתכם, ולערבב שוב.

איך מעניקים לשוקולד את הצורה הרצויה?

תבנית סיליקון בצורת עיגולים פשוטים או מעוטרים – שופכים את התערובת לתבנית עיגולים עד שהשוקולד בערך בגובה של סנטימטר. מקפיאים לארבע שעות, מוציאים מהמקפיא ומחלצים את מטבעות השוקולד. אם אין לכם תבנית מתאימה בבית, תמצאו מגוון רחב של תבניות באינטרנט ובחנויות ברחבי הארץ. תוכלו למצוא אפילו תבניות עם סמלי החג כמו חנוכייה וסמלים יהודיים כמו מגן דוד.

שקית זילוף – מכניסים את תערובת השוקולד המומסת לשקית זילוף, ויוצרים צורות של עיגולים על תבנית מכוסה בנייר אפייה. נותנים לשוקולד להתקרר בטמפרטורת החדר. אם יש צורך מנענעים קצת את התבנית כדי לתת לשוקולד צורה של מטבעות.

בסגנון חופשי – באמצעות כפית יוצרים עיגולי שוקולד מומס על נייר אפייה. נותנים לשוקולד להתקרר בטמפרטורת החדר. אם יש צורך מנענעים קצת את התבנית כדי לתת לשוקולד צורה של מטבעות.

כשהשוקולד מוכן הגיע הזמן לקשט. מלא רעיונות שווים לעיטור – בהמשך.

הצעה לגיוון: מטבעות טראפלס שוקולד

במקום מטבעות שוקולד מכינים מטבעות טראפלס: ממיסים 200 גרם שוקולד מריר טבעוני בבן מארי או בפולסים במיקרוגל.

להכנה בבן מארי – שמים על הכיריים סיר ובתוכו מים רותחים. לאחר מכן מדליקים את האש. בתוך הסיר מניחים קערה עם שוקולד. הקערה צריכה להישען על שולי הסיר, אך לא לגעת במים. דואגים שהמים יבעבעו קלות (ולא יותר מכך) במשך כל ההכנה. מערבבים את השוקולד עד שהוא נמס לחלוטין, ואז מכבים את האש ומוציאים את הקערה מהסיר.

המסת שוקולד

להכנה במיקרוגל – חשוב לערבב טוב בין הפולסים.

כשהשוקולד נמס לגמרי מוסיפים לו 200 גרם טחינה או חמאת בוטנים או שקדיה. מכניסים את התערובת לתבנית עיגולים מסיליקון ומעבירים למקפיא לכמה שעות. כדי להשלים את המהפך למטבעות, מקשטים על פי ההצעות שבהמשך.

יוצרים מטבעות שוקולד בעזרת חותכני עוגיות

המתכון הבא מעולה לבתים עם ילדים קטנים יחסית. רוב ההתעסקות היא אחרי שהשוקולד כבר התקרר קצת, והיא כוללת שימוש בכלי מטבח שילדים אוהבים במיוחד: חותכני עוגיות! אם אין לכם חותכנים בבית אפשר לאלתר עם מכסה של בקבוק, למשל.

מרכיבים

  • שוקולד מריר טבעוני (אפשר גם בטעם תפוז, פירות יער וכו') בכמות לבחירתכם

כלי מטבח

  • תבנית
  • נייר אפייה
  • מרית

הוראות הכנה

  1. מכינים מראש תבנית מכוסה בנייר אפייה.
  2. בוחרים את כמות השוקולד הרצויה, ומשאירים חלק קטן מהשוקולד בצד.
  3. את רוב השוקולד שמים בקערה מתאימה למיקרוגל ומחממים בפולסים של 20-30 שניות.
  4. בין הפולסים מוציאים ומערבבים.
  5. חוזרים על התהליך עד שהשוקולד נמס כולו.
  6. מוסיפים בהדרגה לשוקולד המומס את השוקולד שהשארנו בצד, ומערבבים.
  7. ממשיכים בזה עד שהשוקולד שהוספנו לא נמס מיד.
  8. מעבירים את התערובת בהדרגה לנייר האפייה, ומורחים בעזרת מרית שכבת שוקולד אחידה בעובי של כחצי סנטימטר.
  9. אם יש צורך – משתמשים בתבנית נוספת.
  10. בשלב זה אפשר לקשט בעדינות בסוכריות צבעוניות, קוקוס, פירות יבשים ועוד. אם הם "שוקעים" חכו טיפה, ונסו שוב אחרי כמה דקות.
  11. כשהשוקולד התקשה מעט וצבעו כבר לא מבריק, הגיע הזמן להוציא את החותכנים המועדפים על ילדיכם ולהתחיל במלאכת החילוץ. אל תחכו יותר מדי – אם השוקולד יהיה יבש לחלוטין הוא עלול להישבר.
  12. לאחר שהשוקולד התייבש הגיע הזמן לקשט לפי ההצעות שבהמשך.
  13. את מטבעות השוקולד שומרים מחוץ למקרר בכלי אטום.

מכינים שוקולד תוצרת בית בצורת מטבעות

אם אתם רציניים לגבי הפרויקט הזה, יתכן שתרצו להכין את השוקולד מאפס. עם ארבעה חומרי גלם בלבד, ובלי אף חבילות שוקולד מהמוכן – תוכלו להתפאר שהכנתם גם את השוקולד לגמרי בעצמכם.

מרכיבים

  • כוס חמאת קקאו חתוכה דק
  • 3-5 כפות סירופ מייפל (מומלץ לחמם מעט במיקרו כדי שהסירופ יהיה בטמפרטורה דומה לזו של השוקולד המומס)
  • 1/2 כוס אבקת קקאו
  • 1 כפית תמצית וניל
  • רק אם מתחשק: תוספות מעניינות (תמצית וניל, תמצית תפוז, קורנפלקס טבעוני, שבבי קקאו, פירות יבשים, אגוזים, פצפוצי אורז, שברי עוגיות לוטוס וכו')

כלי מטבח

  • סיר
  • קערה חסינת חום שכששמים אותה בסיר, התחתית שלה רחוקה מהקרקעית שלו

הוראות הכנה

  1. ממלאים סיר בכחמישה סנטימטרים של מים, ומרתיחים על להבה בינונית גבוהה.
  2. כשהמים רותחים שמים את הקערה בתוך הסיר כך שלא תיגע במים.
  3. ממיסים את חמאת הקקאו בקערה, זה עניין של דקות ספורות.
  4. מוסיפים את סירופ המייפל ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
  5. מכבים את האש, ומניחים את הקערה על משטח חסין חום.
  6. מוסיפים את הקקאו ומערבבים עד שאין גושים.
  7. טועמים, ואם לא מספיק מתוק מוסיפים מייפל.
  8. מעבירים לתבנית סיליקון בצורת מטבעות.
  9. אם רוצים – מוסיפים תוספות, ומערבבים.
  10. מכניסים להקפאה לכמה דקות.
  11. מקשטים לפי הרעיונות שתכף נציע.
  12. אחרי הקישוט שומרים בהקפאה או בקירור.

צבע הכסף: מקשטים את מטבעות השוקולד

ישנן המון אפשרויות לעיצוב המטבעות. חלקן לפני הקירור וחלקן אחריו. כשהמטבעות עוד חמימים ודביקים אפשר לקשט אותם עם חתיכות של חטיפים אחרים (ביסלי, במבה, עוגיות אוראו עם המילוי הלבן, ביסקוויטים של לוטוס, בייגלה וכו'), פירות יבשים (חמוציות, צימוקים ודומיהם), פולי קקאו, אגוזים (שקדים, אגוזי לוז וחברים), קורנפלקס, פצפוצי אורז, סוכריות צבעוניות, קוקוס (רגיל או קלוי) ועוד.
לאחר הייבוש אפשר להשתמש במגוון קישוטים וצבעים אכילים שתמצאו בחנויות לצרכי בישול ואפייה: ספריי כסף או זהב, נצנצים (גליטר), דפי כסף וכו'. אפשר גם להכין או לקנות שבלונות, כדי לייצר צורות מעניינות על המטבעות. המשקיענים יכולים לייצר שבלונות של סימני החג או ראשי התיבות של בני המשפחה. לאחר שהנחתם את השבלונה על המטבעות תוכלו לקשט בעזרת גליטר, ספריי צבע, אבקת סוכר עמידה בהקפאה וכדומה. אופציה נוספת היא להשתמש בחותמות לעוגיות (קנויות או מאולתרות), רק שכאן חשוב למצוא את אותו רגע מדויק שבו השוקולד כבר לא נוזלי לחלוטין, אך עוד לא התקשה מדי.
מכיוון ששפע הקישוטים עצום וחנויות שונות מחזיקות מותגים שונים, ניתן רק כמה דוגמאות לאופציות טבעוניות, ואת היתר תוכלו לבדוק בעצמכם: הסוכריות הצבעוניות של פילסברי ושל הנמל; קורנפלקס של אלופים, ברנפלקס וקוקומן; וכל המוצרים של מנדלברג (צבעים אכילים, נצנצים, דפי זהב וכו').

מטבעות שוקולד

משדרגים מטבעות שוקולד קנויים

אם הגיעה אליכם מתנת חג עם מטבעות שוקולד, אל דאגה. תוכלו להשתמש במטבעות הקנויים לפעילות אפייה עם הילדים.
מכינים את הבצק לעוגיות השוקולד האלה או לעוגיות הטחינה הנהדרות האלה ולא מקשטים אותן באבקת סוכר.
לפני שמכניסים את התבנית לתנור סופרים כמה עוגיות יצאו. בזמן שהעוגיות בתנור, לוקחים מספר זהה של מטבעות שוקולד, ומקלפים מהם את העטיפות. מיד אחרי שמוציאים את התבנית מהתנור לוחצים בזהירות מטבע שוקולד לכל עוגייה ככה שמתקבלת צורה של עיגול בתוך עיגול. אם העוגיות נשברות טיפה, מסדרים אותן עם האצבעות. מומלץ לעבוד מהר ובזהירות לפני שהעוגיות יתקררו.

אנחנו מקווים שעוררנו בכם את החשק להיכנס למטבח ולאפות ביחד. בעינינו זה כיף גדול לאפשר לילדים להיות יצירתיים ולקשט משהו שלא נתבקש לתלות אחר כך על המקרר לעד. שיהיה חג חנוכה מתוק ושמח!

רוצה לדעת עוד ?

אפשר לשאול את התזונאית שלנו באתגר 22

כן, אני רוצה!

אולי יעניין אותך לקרוא