דוסה בר
מסעדה הודית טבעונית
דוסה בר היא מסעדה של אוכל רחוב הודי, טבעוני, ללא גלוטן וללא סוכר. כמתבקש משם המסעדה, המנה המרכזית המככבת בתפריט היא דוסה - קרפ מלוח ופריך העשוי מבלילה מותססת של אורז ואורדאל (מש שחור מקולף). הדוסה צרובה על הפלאנצ'ה עם בצל סגול, שמן קוקוס וצ'אטני צ'ילי. הדוסות פיקנטיות ואפשר לבחור את מידת החריפות.
פרט לדוסות, בתפריט כמה מנות המבוססות על אוטפאם - פנקייק קטן או גדול, ואידלי - לחמניה מאודה, שניהם מבוססים על בלילה מותססת של אורז ואורדאל. תמצאו שם גם קלאסיקות הודיות כמו פלאק פניר (טופו בקרם קארי, תרד ועגבניות), מלאי כופתא (מתפוח אדמה או בטטה), ותבשילים מגוונים של ירקות וקטניות.
ניתן לשבת במסעדה או להזמין משלוח, ואפשר גם לקנות מארזי אוכל הביתה (רצוי להזמין מארזים 24 שעות מראש).
כמה מהמנות בתפריט:
-
דוסת הדגל - מסאלה תפוחי אדמה, מסאלה בטטה ותבשיל מנגולד עם שלושה סוגי צ'אטני ומרק.
-
דוסה סגולה - תבשיל סלק, תרד, קלמטה וטופו קדיתא ברוטב עגבניות. מוגש עם מרק סלק ועדשים שחורות מונבטות, צזיקי קשיו וטחינה סלק ואזוב.
-
אוטפאם פטריות - פורטובלו, בצל ירוק וסגול, זרעי אג'ואן וכמון. כל מנות האוטפאם מוגשות עם מרק סאמבר (מרק עדשים כתומות ועגבניות) / דאל עדשים ירוקות ושלושה סוגי צ'אטני.
-
טאלי מהראג'ה - צלחת מלכותית ועליה שמונה תבשילים עם אורז ומיני אוטפאמים.
-
צלחת לאקשמי - לביבות זוקיני וטופו קדיתא על צזיקי קשיו ומסאלה בטטה, מוגש עם מיני אוטפאם, בצל וצ'אטני.
תפריט הקינוחים במסעדה משתנה כל כמה שבועות.
