סילאן - דבש תמרים

תמרים בקערה ליד צנצנת סילאן ומקלות קינמון

סילאן, דבש התמרים, נקרא לא פעם דבש טבעוני או תחליף דבש טבעוני. אבל סילאן הוא הרבה יותר מעוד תחליף. נכון שאפשר להשתמש בו במקום דבש, אבל יש לו טעם עמוק וייחודי. הוא מעולה לקרמול ומעניק לאוכל צבע שחום ומהמם, כמו במתכון הזה לחמין טבעוני.

יש מי שחושבים שסילאן הוא בכלל לא תחליף, אלא הדבר האמית: פרשנים והיסטוריונים הגיעו למסקנה שהדבש שמוזכר בתורה הוא למעשה סילאן. לכן אין טבעי מלאכול תפוח בסילאן בראש השנה. ברוח החג אפשר להכין גם עוגת דבש תמרים מהממת, ואפילו למרוח עליה מיד כשהיא יוצאת מהתנור מעט סילאן (בדומה למה שנהוג לעשות עם מייפל).

סילאן הוא גם שחקן חשוב במתכוני מרינדות, רטבים וממרחים. וכרגיל, לא חייבים להכין לבד, כי יש גם ממרחי שוקולד סילאן מוכנים, שישמחו כל כריך.

הסילאן מתאים להמתקת תה, שייקים, סמודי בול ודייסה. ואם זה לא מספיק הוא מוצלח גם כסירופ מעל גלידה, פנקייק, יוגורט או ופל בלגי.

טיפים של אלופים:

  • נכון שאפשר להדביק למאפים שומשום בעזרת מים בלבד. אבל אם מוסיפים למים סילאן, מקבלים מאפים מתוקים ושחומים יותר.
  • כדי לקבל מרינדה או תבשיל בטעם מתוק-חריף משגע, משדכים לסילאן פלפל שחור או צ'ילי חריף.

37 מתכונים

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-10 דקות
מנות
4-6 מנות
מטבח
אסייתי
תבשיל קינואה עם ירקות בסגנון אסייתי במבט על

מתכוני אתגר 22