הדף בשיפוצים! עמך הסליחה

תחרות העוגה הטבעונית - המתכונים הזוכים

קבלו את הזוכות בתחרות העוגה הטבעונית של אתגר22+: עוגת גבינה קטיפתית עם פירות יער, עוגת מוס אספרסו שוקולדי, עוגת אוריאו אוורירית ועוגת מוס אוכמניות וקרם קשיו.

אתגר 22 חוגג בימים אלה יום הולדת שנתיים, שבמהלכן נרשמו לפרויקט לא פחות מ-22 אלף משתתפים. החלטנו לציין את האירוע בחגיגה של עוגות טבעוניות בננוצ'קה (את התזונאיות שלחנו לחופשה קצרה באותו הערב). מועמדים מכל רחבי הארץ הגיעו עם עוגות טבעוניות יפהפיות, לאירוע שהנחתה מיקי חיימוביץ'. המשימה לטעום, לדרג ולבחור מבין שלל העוגות הוטלה על השופטים ננה שרייר, גדי וילצ'רסקי וחן טל, בוגרת אתגר 22. הבחירה לא היתה פשוטה, אך לבסוף נבחרו 4 עוגות מוצלחות במיוחד, שזיכו את אופיהן בפרסים - ארוחה זוגית בננוצ'קה, סל מפנק של שוקולד "פנדה" ומארז מוצרים חגיגי מתנת קונדיטוריית Seeds. לפניכם המתכונים של העוגות הזוכות. 

 

טעימות קטנות מתחרות העוגה הטבעונית שערכנו בשבוע שעבר ב-Nanuchka ננוצ'קה מסעדה בתל אביב :)תודה ענקית לכל המשתתפות והמשתתפים, למנחה הנפלאה מיקי חיימוביץ' ולשופטים המסורים - גדי וילצ'רסקי, חן טל וננה שרייר!צילום: הילה ספאק(מחר יתפרסמו המתכונים של העוגות ההורסות שהגיעו ל-4 המקומות הראשונים!)

Posted by ‎אנונימוס לזכויות בעלי-חיים‎ on Monday, 28 March 2016

צילום: הילה ספאק

לטיפים ומתכונים נוספים מוזמנים להצטרף, חינם, לאתגר 22 

מקום ראשון - רותם מיי: עוגת מוס גבינה קטיפתית עם פירות יער

מתכון שפיתחה רותם מיי: התחתית מורכבת מקראנץ' פירורים, באמצע קרם גבינה בניחוח וניל וגרידת לימון, ומעליו רוטב פירות יער מתקתק ופירות יער שלמים. בגרסה הטבעונית של העוגה המחמאה מחליפה את החמאה, ובמקום גבינה ושמנת מהחי הקרם הטבעוני מכיל גבינת טופוטי, קצפת צמחית ופודינג וניל. 

עוגת מוס גבינה קטיפתית עם פירות יער צילום אלונה להב
עוגת מוס גבינה קטיפתית עם פירות יער. צילום: אלונה להב

המתכון מתאים לתבנית 24/22.

החומרים

לבסיס:
200 גרם ביסקווטים

180 גרם מחמאה מומסת

חופן אגוזי מלך

מעט קינמון

למלית הגבינה:

500 מ"ל שמנת צמחית

2 אריזות אינסטנט פודינג וניל

קופסת ממרח טופוטי במרקם שמנת

כפית תמצית וניל

מעט גרידת לימון

לציפוי הפטל:
300
 גרם פטל מופשר מהקפאה

300 גרם אוכמניות

2-3 כפות מלית אוכמניות

רבע כוס מים

ההכנה

1. מכינים את הבסיס: מרסקים את הביסקווטים ואגוזי המלך למרקם פירורי במעבד מזון. מוסיפים מעט קינמון ומערבבים. מערבבים את הפירורים והמחמאה המומסת ומהדקים בתבנית משומנת. מקפיאים לחצי שעה.

2. מכינים את הקרם: מקציפים את השמנת עם אינסטנט פודינג עד לקבלת מרקם יציב מאוד. מוסיפים בעדינות בתנועות קיפול את הממרח, תמצית הווניל וגרידת הלימון. מעבירים לתבנית ומקפיאים לחצי שעה.

3. לציפוי הפטל: טוחנים בבלנדר חצי מהפטל המופשר, חצי מהאוכמניות, מלית אוכמניות ורבע כוס מים. מערבלים היטב. יוצקים על העוגה הקפואה ומשטחים. מוסיפים את יתר הפטל והאוכמניות.

4. מקפיאים לשעה את כל העוגה ומעבירים למקרר חצי שעה לפני ההגשה.

מקום שני – מיקה פלבסקי: עוגת "רונה" 

העוגה נקראת על שם רונה, אחותה של האופה. מדובר בעוגת מוס שוקולד ואספרסו עם מוס לוטוס חבוי בפנים, על בסיס עוגיות עם ציפוי של גנאש וויסקי. את השמנת מהחי מחליפים שמנת צמחית וקרם קוקוס, ובמקום ג'לטין - אגר אגר (נמכר בבתי טבע). 

עוגת שוקולד ואספרסו טבעונית צילום אלונה להב
עוגת שוקולד ואספרסו טבעונית. צילום: אלונה להב

המתכון מתאים לתבנית בקוטר 20 ס"מ.

החומרים

לבסיס
חצי חבילת עוגיות לוטוס 
2-3 כפות חלב שקדים

למוס שוקולד אספרסו:
500 גרם שוקולד מריר 
200 מ"ל שמנת צמחית
250 מ"ל קרם קוקוס 
1 מנת אספרסו
1.5 כפיות אגר אגר
רבע כוס מים

למוס לוטוס:
חצי צנצנת ממרח לוטוס
250 מ"ל קרם קוקוס או שמנת צמחית

לגנאש וויסקי:
100 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת צמחית
1-2 כפות וויסקי

ההכנה

1. בסיס: טוחנים במעבד מזון את העוגיות עד שמתקבל מרקם חולי דק ואחיד. מוסיפים 2 כפות חלב שקדים ומערבבים עד שהתערובת נעשית דביקה אך לא עיסתית (במידת הצורך אפשר להוסיף עוד כף חלב שקדים). יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מהדקים ומשטחים עם האצבעות עד ליצירת משטח אחיד. מקפיאים כרבע שעה.

2. מוס שוקולד אספרסו: משרים את האגר אגר ברבע כוס מים וממיסים על מחבת עד לקבלת נוזל שקוף לחלוטין. בבאן מרי ממיסים את השוקולד עם האספרסו. מערבבים את האגר אגר עם השוקולד המומס ומניחים להתקרר מעט. בינתיים מקציפים את השמנת וקרם הקוקוס עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים פנימה את השוקולד בעדינות, ומכניסים למקרר.

3. מוס לוטוס: ממיסים את הממרח במיקרוגל (כ-30 שניות) ומניחים להתקרר מעט (שלא יהיה רותח בשימוש). מקציפים את קרם הקוקוס במיקסר, ומקפלים לתוכו את הממרח. יוצרים "דיסקית" על גבי צלוחית ומקפיאים כחצי שעה.

4. גנאש: מרתיחים שמנת עם וויסקי ומורידים מהאש. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהנוזל חלק ומבריק. מניחים להתקרר מעט.

5. הרכבה: יוצקים מחצית ממוס השוקולד על הבסיס. מניחים מעל את דיסקית מוס הלוטוס ומכסים עם שארית מוס השוקולד. מוזגים מעל את הגנאש ומקשטים.


מקום שלישי – אורית שצברג: עוגת אוראו

עוגת עוגיות אוראו במתיקות מעודנת. בבסיס העוגה נעשה שימוש בחמאת קוקוס במקום בחמאה. בקרם נעשה שימוש בשמנת צמחית ופודינג וניל, ובגנאש בחלב סויה במקום בשמנת מתוקה.

עוגת אוראו טבעונית צילום אלונה להב
עוגת אוראו טבעונית. צילום: אלונה להב

המתכון מתאים לתבנית בקוטר 26 ס"מ. 

החומרים

לבסיס:

20 עוגיות אוראו

3 כפות חמאת קוקוס

לקרם:

3 מיכלים קטנים של קצפת צמחית (סה"כ 750 מ"ל)

3 כפות סוכר

3 אריזות פודינג וניל

כוס חלב סויה

16 עוגיות אוראו

50 גרם שוקולד מריר פרווה

2 כפיות קפה אספרסו קר

לשכבה עליונה - כיסוי שוקולד:

250 גרם שוקולד מריר פרווה

כוס חלב סויה 

ההכנה

1. בסיס: פורסים נייר אפיה בתחתית התבנית ובצדיה. טוחנים בבלנדר 16 עוגיות אוראו, ושמים בקערה. מוסיפים 2 כפות חמאת קוקוס, מערבבים עד לפיזור אחיד ומהדקים על התבנית. מקפיאים לשעה.

2. קרם (שכבה אמצעית): מקציפים את הקצפת הצמחית ביחד עם הסוכר עד לקבלת קרם יציב. מוסיפים את הפודינג, חלב הסויה והאספרסו (חשוב שהקפה יהיה קר), וממשיכים להקציף עד שהקרם יציב וחזק.

3. טוחנים בבלנדר את העוגיות ושמים בקערה. לאחר מכן טוחנים את השוקולד ומוסיפים לקערה. יש לקפל את הקצפת יחד עם האוראו והשוקולד הטחונים באמצעות לקקן. מוסיפים את הקרם מעל הבסיס ומכניסים למקפיא לחצי שעה נוספת.

4. שכבה עליונה – כיסוי שוקולד: להמיס את השוקולד עם חלב הסויה עד שהשוקולד הופך לקרמי (מומלץ להמיס בכלי מתכת מעל סיר מים חמים). מחכים מספר דקות שהשוקולד יתקרר מעט, ומורחים מעל העוגה.

5. מכניסים למקרר לשעה נוספת ולאחר מכן מורידים את נייר האפייה ומעטרים את העוגה.

מקום רביעי – מור מאיר גלוסקא: מוס אוכמניות וקרם קשיו מעודן על קראסט אגוזים ושקדים

עוגת raw ללא אפייה וללא גלוטן וסוכר: קראסט של אגוזים, שקדים, צימוקים וקוקוס; שכבה של קרם גבינת קשיו עשיר; ומעליה קרם אוכמניות כחולות. 

עוגת קרם קשיו ואוכמניות צילום אלונה להב
עוגת מוס קרם קשיו ואוכמניות. צילום: אלונה להב


החומרים

לבסיס העוגה:

כוס שקדים

1/2 כוס אגוזים לבחירה

2/3 כוס צימוקים בהירים

1/4 כוס שבבי קוקוס

כפית תמצית וניל

קמצוץ מלח

למלית קשיו ואוכמניות:

3 כוסות קשיו (שהושרה במים כשמונה שעות וסונן)

3/4 כוס מיץ לימון

1/2 כוס מייפל / אגבה

1/2 כוס חלב צמחי

קמצוץ מלח

כוס שמן קוקוס מומס

כוס אוכמניות קפואות

ההכנה

1. בסיס: טוחנים את חומרי הבסיס במעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורית ומעט דביקה. אם התערובת לא דביקה מספיק, ניתן להוסיף כפית מים. להדק בתבנית העוגה ולהניח במקפיא בזמן הכנת המלית.

2. מלית: טוחנים את הקשיו, מיץ הלימון, המייפל, החלב הצמחי והמלח במעבד מזון עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים 2/3 כוס שמן קוקוס מומס ומערבבים שוב כדקה. יוצקים מחצית מהמלית על הבסיס ומחזירים למקפיא.

3. טוחנים את האוכמניות עם 1/3 כוס שמן קוקוס ומחצית המלית שנותרה לתערובת אחידה.

4. יוצקים מעל המלית הלבנה את המלית הסגולה. ניתן בעזרת קיסם לערבב מעט בין שתי המליות ליצירת טקסטורה אך לא חובה.

5. מחזירים את העוגה למקפיא להתייצבות. לאחר מכן מעבירים למקרר לחמש שעות לפחות.

* אופציונלי: ניתן להוסיף שכבה נוספת של קצפת קוקוס, כפי שניתן לראות בתמונה (קרם קוקוס מוקצף במיקסר עם פודינג וניל).