גפילטע פיש טבעוני בצלחת חגיגית עם פרוסות גזר מעלאלונה להבגפילטע פיש טבעוני בצלחת חגיגית עם פרוסות גזר מעלאלונה להבגפילטע פיש טבעוני בצלחת חגיגית עם פרוסות גזר מעלאלונה להב

גפילטע פיש צמחוני

גפילטע פיש צמחוני – השנה חוגגים את פסח וראש השנה בלי שאף דג יסבול בשבילנו.

 

גפילטע פיש טבעוני?! זה לא אוקסימורון?

כולנו יודעים שבעצם מה שהופך קציצות גפילטע לטעימות זה בכלל פירורי הלחם, הסוכר והגזר מעל. עם קצת יצירתיות אפשר לקבל את אותן קציצות אפרפרות, מתקתקות ומנחמות בגרסה טבעונית: מחליפים את הדג בגרגרי חומוס, מוסיפים פשתן ותפוח אדמה בשביל להדביק את הקציצות, ואצה בשביל ארומה של דג. מוסיפים פירורי לחם, שמן וסוכר כמו במתכון המקורי ובסוף מקשטים בגזר המבושל. אנחנו לא מתחייבים שהטעם של הגפילטע פיש הטבעוני יהיה זהה לטעמו של המתכון המקורי, אבל הקציצות האלו טעימות בזכות עצמן, ובינינו, העיקר בגפילטע פיש זה בכלל הנוסטלגיה שבחוויה.

רמת קושי
קל
מטבח
מזרח אירופאי, יהודי

מרכיבים

  • 1 גזר מקולף
  • 1 תפוח אדמה מקולף
  • 3 כפות זרעי צ'יה/פשתן טחון
  • 1 בצל גדול
  • שמן לטיגון
  • 1 דף אצת נורי
  • 3 כוסות חומוס מבושל ורך מאד (אפשר מקופסת שימורים)
  • 2 כוסות פירורי לחם/קמח מצה
  • 1.5 כפות סוכר (אפשר יותר או פחות על פי טעמכם)
  • 2 כפות שמן

תבלינים:

  • פלפל שחור, מלח, פפריקה מתוקה
  • ציר ירקות לבישול הקציצות

הוראות הכנה

  1. פורסים את הגזר לעיגולים וחותכים את תפוח האדמה לקוביות גדולות.
  2. בסיר רחב מבשלים את תפוח האדמה והגזר (שומרים את מי הבישול בתוך הסיר – אנחנו נשתמש בהם בהמשך).
  3. משרים את הפשתן או הצ'יה ב-2-3 כפות מים.
  4. קוצצים דק את הבצל ומטגנים במעט שמן ל-5 דקות.
  5. מפוררים את האצה בידיים (או בבלנדר).
  6. מכניסים למעבד מזון: תפוח אדמה, גרגרי חומוס, הבצל שטיגנתם, האצה המפוררת, העיסה של הצ'יה או הפשתן, חצי מכמות פירורי הלחם או המצה, סוכר, שמן ותבלינים. מעבדים עד קבלת משחה יחסית אחידה ודביקה.
  7. מוסיפים לבלילה את יתר פירורי הלחם, מערבבים ויוצרים קציצות אליפטיות ואפרפרות.
  8. מוסיפים למי הבישול ששמרנו קודם את ציר הירקות או אבקת המרק ומביאים לרתיחה. מוסיפים בזהירות את הקציצות (רצוי בכמה סבבים) ונותנים להן להתבשל כ-5 דקות עד שהקציצות צפות במים (לא להשאיר אותן ליותר מדי זמן, כי אז הן יתפרקו).
  9. שמים את הקציצות במקרר לכמה שעות (הן יותר טעימות יום למחרת).
  10. לפני ההגשה מקשטים בגזר המבושל המסורתי.

הערות

האצה מטרתה לתת ארומה יותר "דגית" לגפילטע פיש הטבעוני שלכם. אפשר להוסיף יותר אם אוהבים את הטעם, או להוריד לגמרי אם לא אוהבים.

אם אין לכם מעבד מזון אלא רק בלנדר מוט, כדאי בהתחלה למעוך את גרגרי החומוס ותפוח האדמה עם מועך פירה, ואז להוסיף את יתר הרכיבים ולטחון עם בלנדר מוט.

עדיף לא להשתמש בגרגרי חומוס קפואים במתכון הזה, משום שהם לא מספיק רכים. אפשר להשתמש בחומוס מקופסת שימורים ולשטוף את הגרגרים מנוזלי השימור.

הצעות גיוון

אם אין לכם ציר ירקות, אפשר בהחלט להשתמש באבקת מרק בטעם עוף.

לגרסת גפילטע פיש טבעוני חגיגית ומושקעת יותר.

דרגו את המתכון:
2 דירוגים, 2 מתוך 5
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם