מאפה חובזה וברוקולי

מה יותר כיף מלהכניס רכיב חדש ומגוון לתפריט השבועי? הנה מתכון למאפה חובזה וברוקולי שיגרום לכם להצטרף לטיולי משפחות בשדות רק בשביל החובזה.

רמת קושי
קל
זמן כולל
50 דקות
מנות
תבנית בינונית

מרכיבים

  • 20 עלי חלמיות (חובזה) טריים
  • 12 תפוח עץ ירוק
  • 100 גרם ממרח תמרים
  • 1 כוס מים
  • 150 גרם קמח לבן
  • 150 גרם קמח מלא
  • 12 כוס שיבולת שועל
  • 7 ראשי ברוקולי קטנים
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 2 כפיות מלח
  • קורט פלפל
  • קורט אגוז מוסקט
  • 1 כפית כמון
  • 1 חופן אגוזי מלך

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
  2. מערבבים במעבד מזון את עלי החלמיות, תפוח העץ, ואת ממרח התמרים עם כוס מים, עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. בקערה גדולה ועמוקה מערבבים את שאר המרכיבים: הקמח, שיבולת השועל, הברוקולי, אבקת האפייה, התבלינים והאגוזים. בוחשים עד לקבלת מסה אחידה.
  4. מוסיפים את הנוזל ממעבד המזון לקערה ולשים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. שופכים את התערובת לתבנית בינונית ואופים בתנור למשך כ-40 דקות.

טיפים

מומלץ לצנן לפני ההגשה.

למתכון נוסף של פשטידת ברוקולי.

דרגו את המתכון:
2 דירוגים, 5 מתוך 5
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם