טופו מתובל
לבישול, לסלט, לסנדוויץ' ולאכילה
שלוש חברות טופו מובילות בישראל - "טופו יפני", "שיזן" ו"ליב" - החלו לשווק בשנה האחרונה גושי טופו מתובלים, המומלצים לאכילה גם ללא בישול, בפרוסות או בקוביות. "טופו יפני" משווקת טופו זעתר, זיתים, בזיליקום, שום-שמיר ושום וצ'ילי פיקנטי. "שיזן" משווקת טופו בזיליקום וטופו שמיר-שומשום, ו"ליב" משווקת טופו אפוי עם עשבי תיבול או פיקנטי. המרקם של "טופו יפני" מעט קשה יותר מהמרקם של טופו "שיזן". לגבי התיבול, נתנו הטועמים את הניקוד הגבוה ביותר לטופו בזיליקום - 8.5 וכל היתר זכו בציון 8. יש לציין, שגבינות אלה אינן מלוחות כמו מקבילותיהן מהחי - לטופו עצמו, כידוע אין טעם, ורק עשבי התיבול המוספים לטופו מעניקים לו טעם.
מומלץ לטגן פרוסות טופו מתובל על-פי המתכון הבא:
רבע כוס רוטב סויה
רבע כוס פירורי לחם
רבע כוס זרעוני שומשום
שמן לטיגון
החומרים
300 גרם טופו קשהרבע כוס רוטב סויה
רבע כוס פירורי לחם
רבע כוס זרעוני שומשום
שמן לטיגון
ההכנה
- פורסים את גוש הטופו לשש-שמונה פרוסות שוות.
- יוצקים על צלחת שטוחה רוטב סויה וטובלים כל פרוסת טופו ברוטב כך שכל שטח הפנים של פרוסות הטופו ספוג ברוטב.
- מפזרים בצלחת שטוחה שנייה פירורי לחם וזעוני סומסום ומערבבים ביניהם.
- טובלים כל פרוסת טופו בתערובת הפירורים עד שכל שטח הפנים של פרוסות הטופו מצופה בפירורים.
- מטגנים כל פרוסה משני הצדדים.
ניסיתם את המוצר ואהבתם? ניסיתם ולא אהבתם? ספרו לנו בתגובות!