מתכון: לביבות תפוחי אדמה (לטקס) טעימות ומנחמות
מי לא אוהב לביבות תפוחי אדמה? לפניכם מתכון בסיסי וטעים ללביבות שכל אחד אוהב. אידיאלי לחג החנוכה וגם סתם כשמתחשק משהו טעים ומנחם. שווה לבדוק גם את המתכון שלנו לסופגניה (טעים!)
רשימת המרכיבים ל-8 לביבות קטנות
- 2 תפוחי אדמה בינוניים
- 1 בצל בינוני
- רבע כוס קמח לבן
- תבלינים לפי הטעם – מלח, פלפל
- שמן לטיגון
הוראות הכנה
- מקלפים את תפוחי האדמה והבצל, מגררים בפומפייה ומעבירים לקערה גדולה.
- מוסיפים תבלינים, קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב (הכי טוב עם הידיים).
- יוצרים לביבות בגודל של כ-5-7 ס"מ.
- מחממים שמן במחבת, ומטגנים את הלביבות משני הצדדים, עד להזהבה.
מבוסס על מתכון ללביבות תפוחי אדמה באתר peta
צילום: שרה הורניק
הערות
- כשמכינים כמות גדולה כדאי להחליף את השמן כמה פעמים במהלך הטיגון, על מנת להימנע משמן שרוף שלא בריא במיוחד.
- אם הלביבות מתפרקות במחבת, אפשר להוסיף עוד קצת קמח לתערובת ולערבב היטב.
- אם נמאס מהטעם הבסיסי של לביבות תפוחי אדמה, אפשר לגוון בתיבול ולהוסיף אבקת שום, שמיר, כמון, כורכום, או עשבי תיבול מיובשים - פטרוזיליה, אורגנו או בזיליקום.
- אפשר גם להכין בתנור - יש למרוח שמן על הלביבות משני הצדדים או להשתמש בספריי שמן. כמובן שלא תקבלו את אפקט הלביבה המלא, אבל אולי גם תסבלו פחות מצרבת...

( 22 גולשים דירגו את המתכון עד כה )
אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי » מתכונים טבעוניים וצמחוניים » קציצות » לביבות תפוחי אדמה (לטקס) טעימות ומנחמות