רולדת תמריםליאור מן

רולדת תמרים

מתכון לרולדת תמרים טעימה ויחסית בריאה – מקמח כוסמין וללא סוכר.

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
35 דקות

מרכיבים

לבצק

  • 2 וחצי כוסות קמח כוסמין
  • 12 כפית אבקת אפייה
  • 6 כפות שמן תירס או חמניות
  • 14 כוס סילאן/סירופ אגבה
  • קורט מלח

למלית

  • 10 תמרים מזן מג'הול
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 4 כפות מים
  • 1 כפית אבקת וניל, או 2 כפיות תמצית וניל
  • תבלינים (לבחירה): קינמון, הל, אגוז מוסקט, זנגביל
  • מעט אגוזי מלך קצוצים (לא חובה)
  • קוקוס טחון (לא חובה)

הוראות הכנה

  1. לערבב בקערה את הקמח עם אבקת האפייה, השמן, הסילאן/סירופ האגבה והמלח עד לקבלת בצק עדין ורך. ניתן להוסיף כפית או שתיים של מים קרים מאוד אם הבצק יבש מדי.
  2. לטחון במעבד מזון את התמרים עם מיץ הלימון, המים, הווניל והתבלינים, עד לקבלת מרקם אחיד.
  3. להוסיף את האגוזים הקצוצים למלית.
  4. לרדד את הבצק על משטח מקומח מעט לריבועים, ולמרוח עליהם את המלית.
  5. לגלגל את ריבועי הבצק, לסדר בתבנית, ולאפות אותם למשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  6. לאחר האפייה, ניתן לעטר את הרולדות במעט קוקוס טחון.

טיפים

לשים/מעבדים את הבצק מעט מאוד, רק עד אשר המרכיבים מתחברים.

כדאי לרדד את הבצק בין 2 ניירות פרגמנט מקומחים מעט.

דרגו את המתכון:
16 דירוגים, 3.4 מתוך 5
guest
4 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם