רטטויתותן עינברטטויתותן עינברטטויתותן עינב

רטטוי

את המנה הצבעונית והכל כך טעימה הזו, רובכם בוודאי מכירים מהסרט המצליח שיצא ב-2007. בואו להכין את המאכל הצרפתי שהדביק את כל העולם למסך!

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
שעתיים ו-20 דקות
מנות
6 מנות
מטבח
צרפתי

מרכיבים

לרוטב:

  • 2 פלפלים אדומים
  • 1 בצל
  • 3 שיני שום
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 5 עגבניות טחונות בבלנדר/ פחית עגבניות מרוסקות
  • 13 כוס מים
  • 1 צרור בזיליקום
  • 1 כף סוכר
  • מלח לפי הטעם

לירקות:

  • 1 חציל
  • 2 קישואים
  • 3 עגבניות
  • 1 בטטה

להברשה:

  • 4 כפות שמן זית
  • 3 גבעולי טימין
  • קורט מלח

הוראות הכנה

הכנת הרוטב:

  1. לקלות את שני הפלפלים על אש חשופה עד שהם משחירים מכל הצדדים. לקלף מהם את הקליפה תחת מים זורמים, לחתוך לקוביות ולהניח בצד.
  2. לקצוץ את הבצל ולטגן אותו עד שקיפות.
  3. לכתוש את השום ולהוסיף למחבת הבצל יחד עם הפלפלים הקלויים.
  4. לאחר שיש ריח חזק של שום להוסיף את רסק העגבניות והעגבניות הטחונות ולתבל.
  5. להוסיף כשליש כוס מים.
  6. לבסוף להוסיף מלח ואת הבזיליקום חתוך גס.
  7. לתקן תיבול במידת הצורך, לכבות את האש ולהניח בצד.

רגע לפני ההרכבה:

  1. לחתוך את הירקות לפרוסות דקות ואחידות ככל הניתן.
  2. לערבב את כל חומרי ההברשה בקערית ולהניח בצד.

הרכבת המנה:

  1. לשפוך לתוך תבנית את הרוטב ולסדר מעליו את כל הירקות בסדר אחיד ובצורה מעגלית, עד שכל התבנית מתמלאת.
  2. להבריש את הירקות בשמן זית והטימין.
  3. לכסות בנייר כסף ולהכניס לתנור שלומי מראש ל180 מעלות. לאפות בין שעה לשעתיים, לנו לקח שעה וחצי (תלוי בתנור) עד שכל הירקות התרככו.
  4. לאחר מכן להוריד את נייר הכסף ולאפות לעוד כ-7 דקות עד שהירקות יושחמו קלות.

טיפים

מגישים את הרטטוי חם.

אפשר גם להוסיף פלפלים למנה.

דרגו את המתכון:
10 דירוגים, 3.6 מתוך 5
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם