חלה מתוקה טבעונית

חלה מתוקה טבעונית

אין גאווה יותר גדולה מאשר להכין לחם בעצמך. לראות אותו תופח, לאפות אותו כשריח השמרים מתפזר בבית, ואיזה לחם יותר טוב מאשר חלה?
רמת קושי
בינוני
זמן כולל
50 דקות
מנות
2 חלות
מטבח
יהודי

מרכיבים

  • 13 כוס צימוקים אורגניים כהים
  • 500 גרם קמח חיטה מלאה אורגנית
  • 12 כף שמרים יבשים
  • 14 כוס דבש תמרים
  • 2 תפוחים חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 כפות סיידר תפוחים
  • 1 כפית קינמון
  • 12 כף מלח ים
  • 4 כפות שמן זית

הוראות הכנה

  1. משרים ל-24 שעות שליש כוס צימוקים עם שתי כוסות מים חמים בקערת זכוכית ומכסים. בזמן זה יישטפו אל תוך מי ההשריה "שמרים" טבעיים החיים על קליפות הענבים, שיתנו טעם, צבע וריח עמוקים לחלות הקלועות ויעזרו בהתפחת הבצק.
  2. בקערה רחבה מערבבים קמח ושמרים, מוסיפים דבש תמרים, תפוחים, סיידר וקינמון ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים לבצק את המים שבהם הושרו הצימוקים (אפשר לצרף את הצימוקים או את חלקם), מתחילים בתנועות לישה ומוסיפים מעט מים פושרים במידת הצורך. מכסים במגבת ומניחים לחצי לשעה.
  4. מוסיפים מלח ושמן ולשים שלוש דקות, עוטפים במגבת ומניחים לשעה וחצי.
  5. מקמחים משטח נוח לעבודה, מגלגלים בעדינות את כדור הבצק ומחלקים לשישה חלקים שווים. קולעים שתי חלות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. מתפיחים במשך שעה וחצי נוספות ומכניסים לתנור חם מאוד. מנמיכים את החום ל-190 מעלות ואופים כ-30 דקות עד שהחלות זהובות ושחומות בתחתיתן.
  7. מוציאים ומצננים על רשת.
דרגו את המתכון:
4 דירוגים, 4.3 מתוך 5
guest
4 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם