מעדן אפרסקים בליקר אפרסקים
חומרים
8 אפרסקים3/4 בקבוק ליקר אפרסקים
מקל קינמון
80 גרם סוכר
2 כפות שקדים טחונים, רצוי קלויים
הכנה
- שמים בסיר את ליקר האפרסקים עם הקינמון והסוכר. מבשלים על אש בינונית-קטנה עד שחצי מכמות הנוזלים מתאדה ומתקבל מרקם של סירופ.
- מסירים מהאש ומוציאים את מקל הקינמון.
- מקלפים את האפרסקים, חוצים אותם לשניים, מוציאים את הגלעין וחותכים עוד.
- שמים את האפרסקים בקערה עם הליקר ומקשטים עם השקדים הטחונים.
- להגיש קר ולא להגזים בכמויות הרוטב, שנותר אלכוהולי.
מתכון: vmfl, פורום צמחונות וטבעונות בנענע
אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
» מתכונים טבעוניים כשרים לפסח
» מעדן אפרסקים בליקר אפרסקים