הדף בשיפוצים! עמך הסליחה

מעדן אפרסקים בליקר אפרסקים

מעדן אפרסקים, ליקר אפרסקים, קינוחים טבעוניים

חומרים

8 אפרסקים
3/4 בקבוק ליקר אפרסקים
מקל קינמון
80 גרם סוכר
2 כפות שקדים טחונים, רצוי קלויים

הכנה

  1. שמים בסיר את ליקר האפרסקים עם הקינמון והסוכר. מבשלים על אש בינונית-קטנה עד שחצי מכמות הנוזלים מתאדה ומתקבל מרקם של סירופ.
  2. מסירים מהאש ומוציאים את מקל הקינמון.
  3. מקלפים את האפרסקים, חוצים אותם לשניים, מוציאים את הגלעין וחותכים עוד.
  4. שמים את האפרסקים בקערה עם הליקר ומקשטים עם השקדים הטחונים.
  5. להגיש קר ולא להגזים בכמויות הרוטב, שנותר אלכוהולי.