מתכון: בורגר עדשים ופטריות
רשימת המרכיבים ל-18 קציצות
- כוס בצל קצוץ
- חצי כוס גבעולי סלרי קצוצים
- סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות
- 3 כוסות עדשים מונבטות
- כוס וחצי אגוזי מלך חתוכים
- 200 גרם רסק עגבניות
- 12 כפות גדושות זרעי פשתן טחונים
- 6 כפות גדושות נבט חיטה
- 10 שיני שום כתושות
- 4 כפות טחינה מלאה
- 4 כפות מים
- 4 כפות רוטב סויה
- 10-6 כפות שמרי בירה (לפי טעמכם)
- 5 כפות חומץ תפוחים
- חצי צרור בזיליקום טרי קצוץ
- כפית וחצי מלח
- כפית וחצי פלפל שחור
הוראות הכנה
- מאדים במחבת את הבצל, הסלרי והפטריות.
- קוצצים את האגוזים והעדשים המונבטות.
- מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה.
- יוצרים קציצות (מומלץ להיעזר בטבעת בקוטר 10 ס"מ) ומניחים על נייר אפייה או תבנית מעט משומנת.
- אופים 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות.
- הופכים את הבורגר ואופים 15 דקות נוספות.
הצעת הגשה
מומלץ להגיש בלחמניה מקמח מלא עם מיונז טבעוני, מלפפון קצוץ, עגבניה, בצל, חרדל וקטשופ.
( 21 גולשים דירגו את המתכון עד כה )