פוקצ'ה עשבי תיבול

פוקצ'ה עשבי תיבול

לחם איטלקי, המומלץ להגשה עם מרקים או סלטים שונים

פוקאצ'ה עם עשבי תיבול – מהווה מנת תוספת טעימה לכל ארוחה!

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
שעה ו-40 דקות
מנות
2-3 פוקאצ'ות
מטבח
איטלקי

מרכיבים

  • 3 כוסות קמח
  • 1.5 כפות שמרים יבשים
  • 4 כפות עשבי תיבול מיובשים מעורבבים: בזיליקום, אורגנו, מיורן, שמיר וכד'
  • 1 כפות מלח גדושה
  • 1 כפית סוכר גדושה
  • 14 כוס שמן זית
  • 1 כוס מים

הוראות הכנה

  1. מערבבים בקערה את הקמח והשמרים.
  2. מוסיפים 2 כפות מתערובת עשבי התיבול, את המלח, הסוכר, השמן והמים.
  3. לשים היטב כ-7 דקות עד שהבצק רך ואחיד לגמרי.
  4. משמנים את הבצק מבחוץ ומתפיחים שעה בקערה מכוסה במגבת.
  5. מחלקים את הבצק ל2-3 חלקים, מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה נוספת.
  6. שמים נייר אפייה בתבניות הגשה קטנות, ובמרכז כל תבנית מניחים כדור בצק. מותחים בעזרת הידיים את הבצק כך שיפרס בעובי שווה על כל תבנית ההגשה. למי שאין תבניות הגשה קטנות – על תבנית רגילה עם נייר אפייה מותחים כל גוש בצק לאורך עם הידיים עד שנוצרים פסים מאורכים בעובי שווה המונחים זה לצד זה על תבנית האפיה (לא צמוד מדי!).
  7. מתפיחים 10 דקות נוספות.
  8. לאורך כל פוקאצ'ה יוצרים שקעים רבים בעזרת האצבעות. מושחים את הפוקאצ'ות בשמן זית ומפזרים מעל כל אחת את תערובת עשבי התיבול שנותרה.
  9. אופים את הפוקאצ'ות בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות כ-15 דקות עד שהן משחימות.

הצעות גיוון

אפשר לגוון ולשים מעל הפוקאצ'ה גם: חצילים, עגבניות, זעתר, פלפלים, פסטו, קישואים, גבינות טבעוניות, עגבניות מיובשות וכל דבר נוסף שעולה על רוחכם.

מומלץ לערבב מעט שום כתוש עם שמן הזית ולמשוח על הפוקאצ'ה.

דרגו את המתכון:
31 דירוגים, 3.8 מתוך 5
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם