מתכון: פשטידת בצל ופלפל
רשימת המרכיבים
לבצק
- חצי כוס מים פושרים
- חצי כף שמרים
- חצי כף סוכר חום
- כוס וחצי קמח מלא
- רבע כפית מלח
ל"שמנת טופו"
- 300 גרם טופו
- כף שמן זית
- שן שום כתושה או חצי כפית אבקת שום
- כרבע כוס מים/חלב צמחי לא ממותק
- חצי כפית אורגנו או בזיליקום
- מלח ופלפל לפי הטעם
למלית פלפלים
- 2 כפות שמן זית
- 2 בצלים בינוניים פרוסים דק
- פלפל ירוק פרוס לרצועות דקות
- פלפל אדום פרוס לרצועות דקות
- שן שום קצוצה
הוראות הכנה
- מערבבים בקערה את המים, עם השמרים והסוכר ועם שתי כפות מהקמח ומניחים בצד לתפיחה במשך 15 דקות.
- מוסיפים את יתרת הקמח ואת המלח, ולשים עד לקבלת בצק אחיד. (אם יבש מדי מוסיפים עוד כמה כפות מים לפי הצורך, אם רטוב מדי מוסיפים כמה כפות קמח, כל פעם כף אחת).
- משטחים את הבצק בתבנית פאי משומנת ומניחים בצד עד להכנת המלית.
- שמים במעבד מזון את כל החומרים ל"שמנת" טופו חוץ מהמים/חלב צמחי, מתחילים לערבל ומוסיפים תוך כדי הערבול כרבע כוס מים/חלב צמחי לא ממותק עד שמתקבל מרקם חלק וקרמי שדומה לשמנת. (כדאי לטעום ולהוסיף עוד תבלינים אם יש צורך).
- מכינים את מלית הפלפלים: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שקיפות ומוסיפים את השום והפלפלים לטיגון קצר ביחד.
- משאירים שליש מתערובת הפלפלים בצד ואת השאר מערבבים עם ה"שמנת" טופו.
- מפזרים באופן אחיד את המלית על גבי הבצק ומעל זה מפזרים את הפלפלים שהשארנו בצד בצורה נאה.
- אופים בחום בינוני כחצי שעה, עד שהטופו מזהיב.
( 2 גולשים דירגו את המתכון עד כה )