אהבת את המתכון?
המתכון הזה הוא חלק מהמתכונים היומיים שיכולים להישלח אליך
חינם באתגר 22
קישואים בשומשום
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
מתכון טעים במיוחד לקישואים מטוגנים ברוטב של לימון עם שום ושומשום. מנה נהדרת כתוספת לארוחה.
- רמת קושי
- בינוני
מרכיבים
- 8 קישואים קטנים (אפשר להחליף בזוקיני)
- שמן לטיגון עמוק
- 6 כפות מיץ לימון
- 4 שיני שום כתושות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 4 כפות שומשום
הוראות הכנה
- שוטפים את הקישואים, אך לא מקלפים. חותכים כל קישוא לשש רצועות, וחוצים כל רצועה לשניים. כרבע שעה לפני הטיגון, משרים את הקישואים במעט ממיץ הלימון.
- מחממים את השמן העמוק ומטגנים בו את הקישואים. מוציאים בכף מחוררת, ומניחים על מגבות נייר לספיגת עודפי השמן.
- מערבבים בקערית את מיץ הלימון, השום, המלח והפלפל, ובוחשים היטב.
- מעבירים את הקישואים לצלחת הגשה, יוצקים עליהם את הרוטב, בוזקים מעליהם את השומשום, מערבבים ומגישים חם, בטמפרטורת החדר או לאחר קירור.
0 תגובות
אולי יעניין אותך גם
- רמת קושי
- קל
פילה חציל
כתוספת, או אפילו כמנה עיקרית לארוחת גורמה מושקעת – פילה החציל הזה יעיף לכם את הלסת מרוב שהוא טעים.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 20 דקות
אספרגוס בשזיפים ושקדים
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 45 דקות
- מנות
- 4 מנות
- מטבח
- מזרח אירופאי, בלקני
אפיו
אוהבים שורש סלרי וגזר מוחמץ? המתכון הזה לאפיו הוא בדיוק בשבילכם! אפיו הוא מתאבן ספרדי-יהודי מסורתי מארצות הבלקן, שעשוי משורש סלרי מוחמץ וגזר כבוש. מקובל להגיש את האפיו לפני ארוחת חגי שלוש הרגלים. האפיו הוא אופציה ממש מגניבה ומסוגננת למנת צד יוצאת מהכלל, שתקשט בשמחה את שולחן החג שלכם.