חריימה טעים ומפתיעאוריון אנטה

חריימה טעים ומפתיע

קציצות טופו בסגנון דג ברוטב חריימה

מה זאת אומרת חריימה טופו? חריימה זה לא מדג? לא בהכרח! אחרי שתטעמו את המנה הזו לא תצטרכו שום דג 😉 הבאנו לכם מתכון לחריימה טעים ומקורי, שימלא את כל הבית בריחות מדהימים ובזכרונות מהבית של סבתא.
רמת קושי
קל
זמן כולל
30 דקות
מנות
6 מנות
מטבח
טריפוליטאי

מרכיבים

  • 2 חבילות טופו קשה
  • 3 אצות נורי
  • 1 צרור כוסברה
  • מלח
  • 14 כוס שמן זית
  • 400 גרם רסק עגבניות
  • 4 שיני שום כתושות
  • 2 כפיות כמון
  • 2 כפות פפריקה מרוקאית
  • 1 כף פפריקה חריפה
  • 1 כף אריסה
  • 1 כוס מים
  • 1 גמבה חתוכה לקוביות גדולות
  • 1 מיץ מלימון שלם

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. שמים במערבל מזון את הטופו, האצות, הכוסברה כף שמן זית ומעט מלח.
  3. מכינים מהתערובת כדורים ואופים אותם בתנור ל-10 דקות.
  4. שמים בסיר רחב את רסק העגבניות, רבע כוס שמן הזית, השום, הכמון, הפפריקה, האריסה, מלח לפי הטעם ואת המים ומביאים לרתיחה (מוסיפים עוד מים במידת הצורך).
  5. שמים את הגמבה וכדורי הטופו ברוטב ומבשלים עוד כ-10 דקות.
  6. סוחטים מעל את הלימון.

טיפים

מומלץ להגיש עם אורז לבן או חלה 🍞.

דרגו את המתכון:
24 דירוגים, 3.7 מתוך 5
guest
6 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם