פודינג צ'יה עם קולי תותסיון טרם

פודינג צ'יה

פודינג צ'יה עם קולי תות

מתכון של פודינג צ'יה מפנק, בריא, משביע, ומלא בחלבון ואומגה 3 – דרך מעולה להתחיל את הבוקר! את הפודינג מומלץ להגיש עם פירות טריים בשביל מנה מרעננת טעימה במיוחד.
רמת קושי
בינוני
זמן כולל
8 שעות ו-25 דקות
מנות
צנצנת גדולה (500 מ"ל)

מרכיבים

לפודינג:

  • 14 כוס זרעי צ'יה
  • 1 כוס חלב צמחי
  • 1 כף מייפל
  • 1 כפית תמצית וניל

לקולי:

  • 12 כוס תותים
  • 1 כף מייפל
  • 1 כף מיץ לימון סחוט
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 כף מים

הוראות הכנה

לפודינג:

  1. ערבבו היטב בצנצנת את מרכיבי הפודינג. הניחו ל-5 דקות, וערבבו שוב.
  2. הניחו במקרר ללילה.

לקולי:

  1. טחנו את התותים (הכי טוב להשתמש בתותים המעוכים, הבשלים מדי, הלא יפים) עם בלנדר מוט/למעוך עם מזלג/דרך מסננת. לאחר מכן העבירו לסיר קטן על אש בינונית.
  2. הוסיפו את המייפל והלימון וערבבו (כדאי לטעום ולראות אולי תרצו להמתיק יותר).
  3. בינתיים בקערה קטנה ערבבו היטב את הקורנפלור עם כף המים עד שאין גושים.
  4. כשהתערובת מבעבעת – הוסיפו את הקורנפלור המומס וערבבו היטב עם מטרפה במשך 2 דקות, עד שהתערובת מסמיכה. הניחו בצד להצטנן ואחסנו במקרר.

בבוקר שפכו את הקולי מעל הפודינג. ניתן וכדאי להוסיף פירות חתוכים ואגוזים.

טיפים

אם תעדיפו מרקם סמיך יותר לפודינג – שימו 1/3 כוס צ'יה, או קרם קוקוס במקום החלב.

שיטת הכנת הקולי תעבוד גם עם פירות יער ועם פסיפלורה.

ניתן כמובן לוותר על הקולי ולשים מה שתרצו מעל הפודינג.

דרגו את המתכון:
5 דירוגים, 4.4 מתוך 5
guest
4 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
40 דקות
מנות
24 רוגעלך
מטבח
יהודי אשכנזי
רוגעלך דלעת