דייסת קוואקר בטעם פאי תפוחיםסיון טרםדייסת קוואקר בטעם פאי תפוחים בקערהסיון טרם

דייסת קוואקר בטעם פאי תפוחים

דייסת קוואקר מטריפה בטעם פאי תפוחים. ארוחת בוקר קלה להכנה עם מינימום מאמץ ומקסימום הנאה!
רמת קושי
קל
זמן כולל
13 דקות
מטבח
אמריקאי

מרכיבים

לתוספות:

  • 1 תפוח
  • 1 כפית שמן קוקוס
  • 1 וחצי כף סוכר חום בהיר
  • 12 כפית קינמון
  • 1 כף מיץ לימון סחוט

לדייסה:

  • 12 כוס קוואקר (שיבולת שועל דקה)
  • 1 וחצי כוסות חלב צמחי
  • קורט מלח
  • 12 כפית קינמון

הוראות הכנה

  1. חתכו תפוח לריבועים קטנים.
  2. בסיר/מחבת קטנה חממו את כל מרכיבי התוספות חוץ מהתפוח, על אש בינונית-גבוהה. כשהכל נמס ומבעבע, שפכו פנימה את התפוח וערבבו היטב בעזרת כף עץ.
  3. הניחו לתכולת הסיר להתקרמל וערבבו מדי פעם לפיזור חום אחיד. כשהתפוחים מתחילים להתרכך יותר ומשתזפים יפה – כבו את האש.
  4. במקביל, שפכו לסיר קטן את מרכיבי הדייסה וערבבו. הניחו את הדייסה על אש בינונית וכשהדייסה מבעבעת ערבבו שוב, והניחו ל-5 דקות נוספות.
  5. ערבבו ובדקו את המרקם – אם הדייסה נוזלית מדי המשיכו לחמם עוד 2-3 דקות עד לסמיכות הרצויה. אם הדייסה סמיכה מדי – הוסיפו מעט חלב. כבו את האש כשהדייסה במרקם הרצוי.
  6. העבירו את הדייסה לקערה ושפכו מעליה את קוביות התפוחים המקורמלות.

טיפים

  • הדייסה טעימה גם כשהיא קרה.
  • הדייסה לא מתוקה, כי התוספת מתוקה. ניתן להמתיק אותה אם תרצו.
  • ניתן וכדאי להוסיף גרנולה מעל.
  • אפשר להמיר את התפוחים בפירות אחרים.

בתאבון!

דרגו את המתכון:
2 דירוגים, 3 מתוך 5
guest
2 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם