טארט תפוחים ותמריםראובן אילת

טארט תפוחים ותמרים

טארט תפוחים ותמרים כמו שבחיים לא הכנתם! קבלו אותו – טארט שצורת ההצגה הויזואלית שלו מרשימה כמעט כמו טעמו החלומי.

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
שעה ו-5 דקות

מרכיבים

לבצק של טארט תפוחים אחד

  • 2 כוסות קמח מלא
  • 12 כוס שמן קנולה
  • 14 כוס אבקת סוכר חום

למילוי

  • 12 ק"ג תמרי מג'הול
  • 1 כוס רסק תפוחים
  • 1 כוס אגוזים טבעיים (סוג האגוז אינו חשוב) שבורים לחתיכות קטנות
  • 34 כוס שמנת צמחית
  • 2 כפות יין אדום מתוק
  • 1 כף סוכר חום

הוראות הכנה

  1. מערבבים את מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד, ומרדדים אותו על תבנית קפיצית תוך השארת שוליים מוגבהים.
  2. אופים למחצה את הבצק, כ-10 דקות אפייה ב-180 מעלות. מוציאים מהתנור ומקררים.
  3. מערבבים את רסק התפוחים, האגוזים והיין, וממלאים כל תמר בכפית מהתערובת.
  4. מבשלים את השמנת והסוכר עד שהסוכר נמס, ומצננים.
  5. שופכים את השמנת על הבצק, ומניחים עליה את התמרים הממולאים.
  6. אופים כ-20 דקות ב-180 מעלות.

טיפים לטארט תפוחים מושלם

מתכון טארט תפוחים ותמרים באדיבות שני צמחוני, ynet.

לפני אפיית עוגת תפוחים טבעונית, ניתן לפזר ריבועי תפוח טרי בין התמרים. בתאבון!

דרגו את המתכון:
4 דירוגים, 4.3 מתוך 5
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם